Hava Durumu

Şehitkamil’de yetki tartışması

Şehitkamil Belediye Meclisi Haziran Ayı 1.Birleşim Toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ŞEKABEL A.Ş adına imza atma yetkisi verilmesi ile ilgili madde tartışmalara neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2019 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şehitkamil’de yetki tartışması

Şehitkamil Belediye Meclisi Haziran Ayı 1.Birleşim Toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ŞEKABEL A.Ş adına imza atma yetkisi verilmesi ile ilgili madde tartışmalara neden oldu.

Meclis toplantısında meclis gündeminde yer alan 4, gündem dışından gündeme alınan 1 madde olmak üzere 5 madde görüşüldü. 4 madde oy birliği ile kabul edilirken 1 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 4.maddesinde mülkiyeti belediyeye ait olan 29 Ekim Mahallesinde bulunan bağımsız bölüm engelsiz istihdam merkezi olarak kullanılmak üzere Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’ne tahsis edildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bağımsız alanın sembolik bir ücret karşısında Türkiye Sakatlar Derneğine tahsis edildiğini söyledi.

Gündem dışından gündeme alınan ŞEKABEL A.Ş ile ilgili madde kısa süreli tartışmaya neden oldu. İlgili maddeye ilişkin açıklamada bulunan Fadıloğlu, “Bilindiği üzere ŞEKABEL A.Ş, yüzde 99.9’u Şehitkamil Belediyesi’ne ait olan bir Anonim Şirket. Taşeron Yasasının devreden çıkarıp, tüm çalışanların kadrosuna alındığı kurum olarak çalışıyor. Şu anda 2 bin 500 çalışanın bulunduğu ŞEKABEL A.Ş’nin tüzel kişiliğini temsil edebilmesi açısından Belediye Başkanı olarak yetkili olarak kılınmam ile ilgili maddeyi teklif karar olarak oylamaya sunuyoruz.”

MECLİS KARARI GEREKİYOR

İlgili maddeye ilişkin söz alan CHP meclis üyesi Adnan Erol, 2 bin 500 çalışanın bulunduğu ŞEKABEL A.Ş ile ilgili oluşturulacak yönetim kurulunda meclis üyelerinin de yer alması ve teklifin komisyonda görüşülerek getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “ŞEKABEL A.Ş ile ilgili madde meclis gündemine getirildi. Belediye Başkanı olarak ŞEKABEL A.Ş’de yetkiliyim. Belediyenin hisselerinin temsili için birinin imza atması gerekiyor. Yönetim Kurulu başkanı değilim. Bir tüzel kişilik adına imza yetkisi kullanılacak. Tartışmaya mahal vermemek adına Belediye Başkanına verilmesi konusunu gündeme aldık. Hiçbir parti üyesini ŞEKABEL Yönetiminde görevlendirmedim, bundan sonra da görevlendirmeyeceğim. 800 bin kişinin yaşadığı Şehitkamil İlçesi’nde yaşayan insanların yetki verdiği Belediye Başkanı olarak, Şehitkamil Belediyesinin tüm kurumlarını yöneten bir iradeyim. Bunun yanında A.Ş olarak kurulmuş yapı ile ilgili meclisten bir karar alınması gerekiyor. ŞEKABEL A.Ş ile ilgili tüm denetimler Sayıştay tarafından yapılmaktadır” diye konuştu.

İlgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.