Hava Durumu

7 bin kişilik istihdam sağlayacak

Mobilya Kent çalışmaları devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2022 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2022 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
7 bin kişilik istihdam sağlayacak

Gaziantep’te ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başlatılan Mobilya Kent Projesi’nde çalışmalar sürüyor. 130 hektarlık alanda kurulacak olan Mobilya Kent Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi, 21 kilometrelik imar yolu açma çalışmalarına başladı. Yaklaşık 150 mobilya atölyesinin kurulacağı alanda, 7 bin kişinin istihdam edilmesi ve mobilyacıların kurumsal çatı altında toplanması hedefleniyor.

Gaziantep ve bölge ekonomisine büyük ivme kazandıracak ve binlerce kişiye yeni istihdam alanı açacak olan Mobilya Kent'in kurulması için çalışmalar hızla devam ediyor. Oğuzeli İlçesi’nde 130 hektarlık alanda kurulacak ve Gaziantep ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Mobilya Kent Projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Proje kapsamında 21 kilometrelik imar yolunun açılması için çalışma başlatıldı.

“EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK”

Konuya ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Gaziantep ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak "Mobilya Kent" yapımı kapsamında  21 kilometrelik imar yolunun çalışmalarına başladık. Oğuzeli'nde 130 hektarlık alana kurulacak Mobilya Kent sayesinde, mobilyacılar kurumsal çatı altında toplanmış olacak” denildi.

“1 MİLYON 300 BİN METREKARE ALAN TAHSİS EDİLDİ”

Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Derneği Başkanı Pınar Tümüklü, Mobilya Kent Projesi’ne ilişkin yaptığı bir açıklamada, projenin önemine dikkat çekti. Tümüklü, "Bizim 300 üyemiz var. Oğuzeli ilçesine kurulacak olan Mobilya Kent için 1 milyon 300 bin metrekare alan tahsis edildi. Bu alana 150 mobilya atölyesi kurulacak.”

“MERA ARAZİSİ PROJEYE DAHİL EDİLMELİ”

Mobilya Kent ile ilgili çok talep olduğunu söyleyen Tümüklü, “Bunun için de Mobilya Kent'in yanındaki mera arazisinin projeye katılmasını istiyoruz. Burada 700 mobilya atölyesinin olmasını planlıyoruz. Böylece her işyerinde ortalama 10 kişi çalışsa 7 bin kişiye yeni istihdam alanı sağlanacak” ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.