Hava Durumu

8/24 mesai düzenine neden geçilmiyor?

Polislerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan CHP’li Vekil sert konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2022 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
8/24 mesai düzenine neden geçilmiyor?

“Yoğun mesai saatleri, kötü çalışma koşulları, kurum içi mobbing ve baskılar neticesinde birçok polisin psikolojik tedavi gördüğü, polis intiharlarının arttığı bir dönemde İçişleri Bakanı, siyasileri, bürokratları, belediye başkanlarını dinletip muhalefet-iktidar fark etmeden hepsiyle ilgili arşiv dosyaları hazırlayacağına, polislerin sorunlarıyla ilgilense, polis intihar olaylarının altındaki nedenleri çözmeye çalışsa daha anlamlı olacaktır.”

Polislerin yoğun mesaileriyle ilgili söz verilip Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bütün illere genelge gönderilmesine rağmen 8/24 çalışma sistemine bir türlü geçilemediğini vurgulayan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Hükümet tarafından polislere verilen sözlerin yerine getirilmediğini gerekçe göstererek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

“Polisler hükümetin oyuncağı değildir!” diyen Yılmazkaya, “Her koşulda ve her zorlukta görevlerini yerine getirmeye çalışan polisler, kötü çalışma koşulları, uzun mesai saatleri yüzünden mesleki dezenformasyonla karşı karşıya. Psikolojileri bozulan polislerin intihar girişimleri ve intihar olayları kamuoyundan gizlenmekte. Birçok polisin psikolojik tedavi gördüğü ve mesleki olarak yaşadıkları sorunların göz ardı edilerek halının altına süpürüldüğü de ülke kamuoyundan gizlenen bir gerçektir”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.