Hava Durumu

Çocuk kütüphaneleri sempozyumu başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Üniversitesi iş birliğinde “Yerel Yönetimlerde Çocuk Kütüphaneleri” temasıyla düzenlenen 3’üncü Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2022 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Çocuk kütüphaneleri sempozyumu başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılışında, yeni “Bebek Kütüphanesi Projesi”nin müjdesini vererek, projenin örnek olacağını belirtti.

ŞAHİN: ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLARSAK KORKACAK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insanları bir araya getiren temel şeyin kitap sevgisi ve muhabbeti olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugün ülkenin dört bir yanından çocuk kütüphaneleri için düzenlenen sempozyuma gelmek aslında ülkenin geldiği noktayı gösteriyor. Biz sanayi ve gastronomi şehriydik ama artık çocuk dostu, genç dostu, kadın dostu, aile dostu, çevre şehri olma yolundayız. Ama bunun için eğitim, bilim, spor dostu bir şehir olma hedefiyle güçlü şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu bir takım işi, yerel kalkınma, Gaziantep modeli. Bu coğrafyada yaşanan savaşlara karşı burayı güvenli liman olması için çalışıyoruz. Bir taraftan da geleceğe dair, cumhuriyetin ikinci yüzyılı hedeflerine ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Çocuklarımıza adaleti, irfanı hikmeti, medeniyet kodlarımızı, bize dair değerleri özümsemeleri, kalbimizi doyurmayı, vicdanımızı genişletmeyi, nasırlaşmış kalpleri yumuşatmamız gerekiyor. Bu çocuklarımızı geleceğe bu şekilde hazırlarsak korkacak hiçbir şeyimiz yok. Bunun için medeniyet kodlarımız ‘Oku’ diyor.”

GAZİANTEP’İN ÇOCUKLARIYLA KİTAP OKUYAN BİR NESLİ İNŞA EDECEĞİZ

Fatma Şahin, çocukların eğitiminin anne karnından başladığını, Büyükşehir Belediyesi olarak yakalanan başarının en büyük sırrının liyakat olduğunun altını çizdi.  Şahin konuşmasında şehrin yönetiminde kapsayıcılık ve katılımcılığa da değinerek, konuşmasında bir de müjde verdi:

“İşi ehline verme medeniyetimin talimatı bana. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehri ziyaretinde iki talimat veriyor. Gaziantep Lisesi’nin açılması ve şehri planlama. Aynı Abdülhamit Han gibi. Hazreti Mevlana, Hacı Bektaş Veli’nin öğretileriyle ve cumhuriyetin kazanımlarıyla ikinci yüzyılın destanını yazacağız. Bu çocuklar çok önemli. Bu çocuklara adaleti, irfanı, hikmeti, bütün değerleri özümsetebilirsek bunu başaracağız. Şimdi biz bebek kütüphaneleri kuruyoruz. Yeni projemiz bebek kütüphaneleri. Bunu da örnek yapacağız. Çocuklarımıza sporu ve kitap okumayı alıştıracak ve sevdirmeliyiz. Gaziantep Modeli’ni dünya modeli yapana kadar devam edeceğiz. Hep başkalarının hikayelerini dinledik. Japonya ve Avrupa’da kitap alışkanlığını gördük. Artık Gaziantep’in çocuklarıyla kitap okuyan bir nesli inşa edeceğiz. Kitabı seven, sevdiren, daha da önemlisi içinden aldığı bilgiyi özümseyip uygulamalı. Dünyayı hep birlikte cennet yapalım.”

YEREL YÖNETİM KÜTÜPHANELERİ BÜTÜN YÖNLERİYLE ELE ALINACAK

Sempozyumda yerel yönetim kütüphanelerinde bilgi teknolojilerinin kullanımı, mekân özellikleri, okul öncesi dönem, görev yapan kütüphanecilerin yetkinlikleri, nitelikli hizmet sunumu, nitelikli koleksiyon oluşturma, bilgi okuryazarlığı çalışmaları gibi ana başlıklar konusunun uzmanları tarafından çalışılacak.

Yerel yönetimlerde örnek gösterilen çocuk kütüphanesi uygulamasıyla öncü olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve organizasyonunda Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu 27-29 Mayıs tarihleri arasında devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.