Hava Durumu

Dürüm Şehri olduk…

Her ne kadar Gastronomi konusunda ülkede ve dünyada belirli bir üne kavuşsa da Gaziantep, son görüntüleri ile bir dürüm şehri haline geldi. Artan fiyatlar nedeniyle özellikle öğle yemeği ihtiyacını ucuza çözme arayışı, şehirde dürümcü sayısını ciddi anlamda arttırdı. Şehirde Gaziantep’e has lezzetleri bulabileceğiniz restoran ve lokanta sayısı düşerken, dürümcü sayısı da aynı oranda artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Dürüm Şehri olduk…

Şehrin adıyla özdeşleşmiş mutfağı, yüzlerce çeşit lezzetleri ile ülke genelinde ve dünyada haklı bir şöhrete kavuşan Gaziantep, son dönemde dürüme yeniliyor. Hemen her köşe başında mantar gibi türeyen dürüm dükkanları, Gaziantep’i adeta bir dürüm şehri haline getiriyor.

VATANDAŞIN UCUZ YEMEK TERCİHİ ETKİLİYOR

Artan fiyatlar ve geçim sıkıntısı sonrası, özellikle çalışanların öğle yemeği ihtiyacını ucuza çözme arayışı dürümcü sayısını her geçen gün arttırıyor. Vatandaşlar, ucuz olması nedeniyle dürümleri tercih ettiğini belirtirken, şehir genelinde farklı lezzetlere ulaşmak da pek mümkün görünmüyor.

Nohut, kızartma gibi dürümlerin 15-17 TL’den, tavuk döneri dürümünün de 18-20 TL arasında satıldığı Gaziantep’te vatandaşlar, hem pratik olması, hem de ucuz olması nedeniyle öğle yemeği ihtiyaçlarını dürüm ile gideriyor.

ÜNLÜ MUTFAĞIMIZA ZARAR VERİYOR

 Kebapçılarda da genellikle dürümün tercih edildiğini belirten vatandaşlar, “ Dürüm de şehrimiz mutfağının bir özelliği. Ancak dürüm kültürü ile birlikte sahan yemeklerimiz, fırın yemeklerimiz ikinci planda kaldı. İnsanlar fiyat olarak ucuz, ancak besleyicilik anlamında çok da yeterli olmayan dürümlerle ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Diğer taraftan mecburiyetten de dürüme yönelme var. Çünkü şehir merkezinde dürüm dışında farklı lezzetleri bulabileceğiniz, sahan yemeklerinin bulunduğu lokanta sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Oralarda da fiyatlar çalışanların bütçesini aşacak seviyede. Öğle yemeklerinde dürüm dışında yemek arayışı, bütün çalışanların ortak sorunu.” Şeklinde konuştular.

GÖRÜNTÜ DE ÇİRKİN

Öte yandan hiçbir yatırım yapılmadan, tüplerin üzerinde hazırlanmış dürüm malzemelerinin ekmeğe konularak verildiği dürümcüler, şehirde hoş bir görüntü oluşturmuyor. Hiçbir sağlık önlemlerinin alınmadığı dürüm salonları, Gaziantep’e ve çağdaş bir şehre yakışmayan görüntü sergiliyor. Yetkililerin dürüm salonu açılışlarına da bir düzenleme getirmesi isteniyor.

(Ö.ZOR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.