Hava Durumu

Esnafın rekabet gücü kalmadı!

2021 yılında TBMM gündemine gelmesi beklenen ancak bir türlü gündeme gelmeye Perakende Yasası, esnafın gündeminde. Söz konusu yasa ile birlikte zincir marketlerde A’dan Z’ye pek çok esnaf grubunun sattığı ürünlerin satışlarının önlenmesi öngörülüyor ancak yıllardır beklenen yasanın bir türlü gündeme alınmaması, esnafın günden güne erimesine neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2022 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2022 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafın rekabet gücü kalmadı!

Ülke genelinde faaliyet gösteren binlerce esnafın gözü-kulağı TBMM’de. Yıllardır gündeme alınması beklenen 2021 yılında yasalaşacağı öne sürülen ancak TBMM gündemine gelmeyen Perakende Yasası, esnafı zincir marketlere karşı koruyacak bir kalkan olarak görülüyor. Esnafın büyük umutlarla beklediği yasanın TBMM’de gündeme alınmaması sonrası büyük yara alan esnaf, yasanın bir an önce gündeme alınması konusunda hemfikir.

“ESNAFIN AYAKTA KALMASI ZORLAŞIYOR”

Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaf odası temsilcileri, yıllardır beklenen yasanın gündeme alınmasını iple çektiklerini belirtti. Esnaf Oda Temsilcileri, “Taslak halinde mecliste bekleyen ve esnafın haksız rekabete karşı korunmasının tek yolu olan Perakende Yasası bir an önce hayata geçirilmeli. Esnafın kuralsız ve haksız şekilde ilerleyen ticari hayatta ayakta kalması gittikçe zorlaşıyor.”

“ESNAFTA ÜRÜN PAHALI’ ALGISI VAR”

Esnafı en çok yaralayan konulardan bir tanesinin de pahalılık algısı olduğunu belirten temsilciler, “Zaten üreticinin esnafa ve zincir marketlere farklı fiyattan ürün satması yüzünden 'esnafta ürün pahalı' algısı oluşuyor. Ekmeği bakkal, fırın, kırtasiye ürünlerini kırtasiyeci, sebze meyveyi manav esnafı, eti tavuğu kasap esnafı, hediyelik eşyayı zücaciyeci esnafı satmalı” diye konuştular.

Esnafın merakla beklediği Perakende Yasasının bu yıl TBMM’de görüşülmesi bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.