Hava Durumu

Fiyatlar iki katına çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2021 yılı Aralık ayı konu satış istatistikleri yayımlandı. Yayımlanan verilerde ülke geninde 2021 yılında 1 milyon 491 bin 856 konutun satışı gerçekleşti. Verilerde ayrıca konut fiyatlarının en fazla yükseldiği iller de yer aldı. Buna göre Gaziantep, konut fiyatları yüzde 92 oranında yükseldi. Ocak-Aralık 2021 tarihleri arasında Gaziantep’te satılan konut sayısı ise 35 bin 610 oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2022 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2022 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Fiyatlar iki katına çıktı!

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde 2021 yılında 1 milyon 491 bin 856 konut satışı gerçekleşirken, aralık ayında yaklaşık 226 bin 500 ile yılın en çok konut satışının gerçekleştiği ay oldu. Türkiye genelinde 2021 yılında kiralık konutların ortalama fiyatı yüzde 83, satılık konutların fiyatı ise yüzde 97 oranında artış gösterdi. Satılık konutların en çok değer kazandığı iller sıralamasında yüzde 156 artış ile Aydın açık ara lider olurken, Gaziantep, İzmir ve Ankara Türkiye ortalamasının altında kalan şehirler oldu.

KONUT FİYATLARI 2021 YILINDA YÜZDE 92 ARTTI

TÜİK verilerinden elde edilen veriler ışığında hazırlanan rapora göre, Gaziantep’te 2021 yılında konut fiyatları yüzde 92 oranında arttı. İnşaat maliyetlerindeki yükselişe paralel olarak artan konut fiyatlarındaki bu yükseliş konut fiyatlarına da yansıdı. Dar ve orta gelirli vatandaşlara kentte konut sahibi olamazken, yüksek gelire sahip kişilerin ve yabancıların konutları satın aldıklarını görüldü.

OCAK-ARALIK DÖNEMİNDE 35 BİN KONUT SATILDI…

Aralık ayında 5 bin 338 konut satışı ile yılın en yüksek konut satışının gerçekleştiği Gaziantep’te, Ocak-Aralık 2021 döneminde toplam satılan konut satısı 35 bin 610 oldu. Bu oran ile Gaziantep, konut satışlarının yüksek olduğu iller arasında yer aldı.

2+1 DAİRENİN FİYATI 700 BİN TL

Konut satışları istatistikleri bu yönlü olurken kent genelinde konut fiyatlarındaki durdurulamaz yükseliş devam ediyor. Yeni yapılmış 2+1 konut fiyatlarının dahi 700 bin TL seviyelerine yükselmesi ile birlikte konut piyasasında suni yükseliş devam ediyor. İnşaat firmalarının dövizdeki yükselişe bağlı olarak maliyetlerin arttığını, arazi fiyatlarının ise oldukça yüksek olduğunu belirtmeleri ile başlayan süreç, önümüzdeki günlerde daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak gibi.

VATANDAŞ İSYANDA!

Kent genelinde kira bedellerinin oldukça yükselmesi, Ocak ayı itibariyle ev sahiplerinin talep ettiği fahiş fiyatlar sonrası, vatandaşlar ne yapacağını şaşırmış durumda. Talep edilen yüksek kiraları ödeme güçlüğü çeken vatandaşlar, söz konusu durumdan dertli. Kira derdinden kurtulup ev sahibi olmak isteyen vatandaş ise, bu şartlar altında ev sahibi olmanın güçlüğünü dile getirerek yetkililerden denetim istiyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.