Hava Durumu

GAİB’den Temmuz’da rekor ihracat

Geçtiğimiz yılın temmuz ayına göre ihracatını yüzde 3,7 oranında arttıran Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) 871 milyon 610 bin dolarlık rekor ihracat gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GAİB’den Temmuz’da rekor ihracat

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), temmuz ayı bölge ihracatına ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı. Bölgenin ihracatı, bir önceki yılın temmuz ayına göre yüzde 3,7 oranında artarak 871 milyon 610 bin Dolar’a ulaştı. Bu miktarla birlikte GAİB, tarihinin en yüksek temmuz ayı ihracat değerini görürken Güneydoğu’nun lokomotif şehri Gaziantep’te geçen ay 711 milyon 724 bin Dolarlık ihracat kayda alındı.

En çok ihracat yapılan ülkeler: Irak, ABD, Suriye

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ihracatında en büyük paya sahip ülkeler arasında Ortadoğu ülkeleri yüzde 39,6 payla ilk sırada yer alırken, AB ülkeleri yüzde 17,4 payla ikinci ve Afrika ülkeleri ise yüzde 16 payla üçüncü sırada bulunuyor.

2022’in ocak-temmuz ayları arasında toplam 192 ülkeye ihracat yapıldığını vurgulayan yetkililer, “Irak, ABD, Suriye, İngiltere, İtalya, Almanya, İran, Cibuti, İsrail ve Libya; Bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir” dedi.

Gaziantep’ten 6 ayda 5 milyar 880 milyon Dolarlık İhracat

İhracatın ithalatı karşılama oranında Gaziantep’in yüzde 124,8’lik seviyesiyle kendisine rakip illerden ayrıldığını vurgulayan GAİB yetkilileri, Gaziantep’ten en çok ihraç edilen ürünlerin ise Tekstil ve hammaddeleri, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünleri olduğunu ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.