Hava Durumu

GAÜN’de bir garip ihale…

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) yemek ihalesinin neden olduğu tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz yıl önce pazarlık usulü ile yapılan ihale iptal edilmiş, ardından yapılan kapalı usul ihale ise kargo ile gönderilen teklif zarflarından birinin sehven açılması sonrası iptal edilmişti. İhalenin iptalinin ardından 23 Aralık 2021 tarihinde pazarlık usulü ile yapılan yemek ihalesini Florya Yemek Dağıtım A.Ş. kazandı. Söz konusu firmanın GAÜN’den bugüne kadar aldığı ihalelerin bedelinin 56 milyon TL’yi geçtiği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2022 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2022 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GAÜN’de bir garip ihale…

Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden olan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) son aylarda eğitim faaliyetlerinden çok olumsuz olaylarla gündeme geliyor. Binlerce öğrencinin eğitim aldığı GAÜN’de, inşaat faaliyetleri ve skandal niteliğindeki ihaleler, gündemden düşmüyor.

TEKLİF ZARFININ AÇILMASI NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ…

Geçtiğimiz yıl pazarlık usulü ile yapılan ancak gelen tepkiler üzerine iptal edilen yemek ihalesine ilişkin iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Pazarlık usulü ile yapılan ihalenin iptalinin ardından kapalı teklif usulü ile tekrarlanan ihale, teklif veren firmalarda birinin kargo ile gelen teklifinin “Sehven” açılması nedeniyle iptal edildi.

ÜÇÜNCÜ KEZ İLANA ÇIKILDI

Teklif zarfının sehven açılması nedeniyle iptal edilmesinin ardından GAÜN, yemek ihalesi için yeniden ilana çıktı. 23 Aralık 2022 tarihinde pazarlık usulü ile yapılan ihaleyi, 13 milyon TL bedel ile Florya Yemek Dağıtım A.Ş. firması kazandı.

Ankara’da bulunan firmanın son ihale ile birlikte GAÜN’den bugüne kadar aldığı ihalelerin toplam bedelinin 56 milyon TL’yi geçtiği öne sürüldü.

“FİRMA, GAÜN’DEN BUGÜNE KADAR 56 MİLYON TL’LİK İHALE ALDI”

Sosyal medya üzerinden konuyu gündeme taşıyan Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “Gaziantep Üniversitesi yemek ihalesini tepkiler üzerine pazarlık usulünden açık ihaleye çevirmişti. İhale "İstekli firmalardan birine ait teklif zarfının kargo paketi ile teklif zarfı sehven açılmıştır" gerekçesiyle iptal edildi. Üniversitenin daimi firması 13 Milyonluk teklif ile kazandı. Yine 21/B Pazarlık yöntemi kullanıldı.  Böylelikle Ankara firmasının Gaziantep Üniversitesi'nden aldığı ihale miktarı 56 Milyon Lira'yı geçti. İhale pazarlık usulü ile verildikten sonra, açık ihale yöntemiyle ihaleye çıkıldı. Rektör Arif Özaydın,  umarım bu sefer zarfı sehven açmazsınız!” ifadelerini kullandı.

GAÜN’de üçüncü kez yapılan yemek ihalesinin yeniden iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.