Hava Durumu

Gaziantep’i mercek altına aldılar…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu, Gaziantep Valiliğine ziyaret etti. Gaziantep Valisi başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan komisyon üyeleri, çocuklara ve kadınlara yönelik kent genelinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep’i mercek altına aldılar…

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonu üyeleri, ikin günlük program kapsamında Gaziantep’e geldi. Kentte son aylarda yaşanan olumsuz olaylara ilişkin inceleme yapmak üzere Gaziantep’e gelen heyet, şiddete maruz kalan Cihan Bebek ve Hakan Can Eroğlu’nun durumuna ilişkin ziyaretlerde bulundu.

VALİLİKTE TOPLANTI DÜZENLENDİ…

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ile üyeler, Gaziantep Valiliğini ziyaret ederek çocuk ve kadınlara yönelik yapılan projeler hakkında bilgilendirildi.

“ÜZÜCÜ OLAYLAR NEDENİYLE GAZİANTEP’TEYİZ”

Gaziantep’te yaşanan üzücü olaylar nedeniyle ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gaziantep’te çocuk ve kadınlara yönelik yapılan çalışmalar nedeniyle emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gazi Meclisin milletvekilleri olarak gazi şehrimizde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Gazi şehrimizi üzücü olaylar nedeniyle ziyaret ediyoruz. Cihan Göç bebeğimiz ve Hakan Can Eroğlu oğlumuzun yaşadığı üzücü, yüreğimizi kanatan ve gözlerimizi yaşartan bir olay vesilesiyle buradayız. Dün itibariyle incelemelerimizi yaptık. Cihan Göç bebeğimizin annesi ve ailesiyle görüştük ve Hakan Can Eroğlu oğlumuzun ailesini ziyaret ettik.”

KOMİSYON ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen toplantıya ilişkin olarak sözlerini sürdüren Katırcıoğlu, “Yaşadığı süreçleri komisyonumuzca inceledik ve gelinen noktayı değerlendirdik. Bugünde valiliğimizi ziyaret edip çocuklarımıza, kadınlarımıza yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Öncelikle Gaziantep Valimizi Davut Gül’e, kaymakamlarımıza ve bakanlıklarımızın ilgili müdürlerine yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Dün yaptığımız incelemeler sonucunda devlet millet birlikteliğinin ne kadar önemli olduğunun çok güzel bir örneğine şahit olduk. Bu nedenle emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum.”

“CİHAN BEBEĞİN SAĞLIĞI YERİNDE”

Babası tarafından darp edilen Cihan Bebek’i ziyaret ettiklerini belirten Katırcıoğlu, “Bilindiği üzere Cihan bebeğimiz gayet sağlıklı. Psikolojik, sosyal, madden ve bütün destekler devletin eliyle anında ulaştırılmış. Aynı şekilde Hakan Can oğlumuzun da yaşadığı istemediğimiz şiddetinde gereği yerine getirilmiş yine evladımıza psikolojik, sosyal, madden ve bütün destekler devletin eliyle anında ulaştırılmıştır. Hukuki süreçte bizzat başlatılmış. Çocuklarımızın yararı için onları geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlayabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gaziantep’in devlet millet birlikteliğinin bütün Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.