Hava Durumu

100 okul hedefine adım adım

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile şehre kazandırılacak 3 okulun yapım işi protokolü için imzalar atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2020 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2020 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
100 okul hedefine adım adım

 

Vali Davut Gül, protokol imza töreninde, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında 100 okul için hayırsever ihtiyacının devam ettiğini hatırlatarak 3 okulun daha bu kapsamda inşa edileceğini aktardı.

Gül, “Antep Savunmasının 100. yılında 100 hayırsever arıyoruz. Bu kurumsal anlamda da böyle bireysel anlamda da böyle. Bu sene yapacağımız 100 okulun üç tanesi, Fen Lisesi, İlkokul ve Ortaokul olmak üzere Şahinbey Belediyesi tarafından yapılacak. Lisenin ayrıca önemi mevcut.  Liseye yapılacak spor salonu aynı zamanda şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak. Müsabakaların yapılabileceği ölçekte olacak. Fen Lisesi gerek mimarisi gerek sosyal donatıları, bahçesi ile yine parmakla gösterilecek bir okul olacak” ifadelerini kullanarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, okulların şehrimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eğitimin her şeyin başı olduğuna değinerek “Sayın Valimizin önderliğinde eğitim alanında çok ciddi yatırımlar oldu. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak bu alana yatırım yapıyoruz. Daha önce de okullar, pansiyonlar, yurtlar yaptık. Şimdi de üç tane daha okulun yapımı ile ilgili protokolü imzalıyoruz. Bunlardan bir tanesi Fen Lisesi, sadece okul binası olmayacak aynı zamanda pansiyonu, spor salonu gibi diğer sosyal ihtiyaçları karşılayacak şekilde yaklaşık 50-60 bin metrekare alan üzerine Gaziantep’e yakışır güzel bir fen lisesi kazandırmak istiyoruz.  Bunun dışında Yamaçtepe’de İlkokul ve Ortaokul binası inşa edeceğiz” dedi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de şehrimizin önemli ihtiyaçlarından birinin giderileceğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında taraflar arasında Gaziantep’in tekli eğitime geçmesinde önemli bir yere sahip olacak okul yapım protokolü için taraflar arasında imzalar atıldı. 

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.