Hava Durumu

“110 bin öğretmen açığı var”

TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti'nin atanamayan öğretmenlere ilişkin grup önerisi ele alındı. Genel Kurulda konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Türkiye’de 110 bin öğretmen açığı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“110 bin öğretmen açığı var”

TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti'nin atanamayan öğretmenlere ilişkin grup önerisi ele alındı. Genel Kurulda konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul,  Türkiye’de 110 bin öğretmen açığı olduğunu söyledi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, iktidarın her ile üniversite açtığını ancak mezunların istihdamını planlamadığını söyledi.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, YÖK'ün eğitimde her işe karıştığını ancak ülkenin istihdam ihtiyaçlarına uygun planlama yapamadığını ileri sürdü.

Türkiye'de 110 bin öğretmen açığı bulunduğunu anlatan Toğrul, bu gençlerin atanmadığını, ücretli öğretmen istihdam edildiğini söyledi.

BÜYÜK PROJELER FİYASKO İLE SONUÇLANDI

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, AK Parti'nin sürekli büyük rekorlar peşinde koşmak istediğini öne sürerek, "İktidarın en büyük cami, en büyük havalimanı, en büyük AVM gibi bir hastalığı mevcut. Her defasında çok büyük projeleriniz fiyaskoyla sonuçlanmakta ve can kayıplarına yol açmaktadır. En büyük projelerinizden birisi de İstanbul Havalimanıdır. İstanbul Havalimanı, AKP'nin uluslararası ayakları da olan inşaat sektörüne ve yandaş sermaye gruplarına ciddi iş sahası yaratma amaçlı bir projedir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.