Hava Durumu

“20 bin vatandaşa yardım yapılıyor”

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla Gaziantep Valiliği tarafından 2019 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Hizmeti kapsamında Türk Kızılay’ı ile işbirliği protokolü imzalandı. Protokole ilişkin basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep genelinde Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından 20 binin üzerinde vatandaşa yardım yapıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“20 bin vatandaşa yardım yapılıyor”

Gaziantep Valiliği ve Türk Kızılayı tarafından 2019 yılı Kurban Bayramı Vekâletle Kurban Kesim Hizmeti kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Gaziantep Valiliği tarafından yürütülecek olan bu kampanyada 2019 yılı 1 hisse kurban bedeli 850 TL olup bu bedel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesabına yatırılacağını 10 Ağustos 2019 tarihine kadar toplanacak bağış bedellerinin valilik tarafından Kızılay’a aktarılacağı belirtildi.

“VATANDAŞLARIMIZA ALTERNATİF SUNMAK İSTEDİK”

İşbirliği protokolü kapsamında Gaziantep Valisi Davut Gül, başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Vali Gül, “Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldığını ve bizim inancımızda imkânı olanlar kurban kesiyor.  Türkiye’de özellikle son yıllarda vatandaşlarımız hem kendi kurbanlarını hem de vekâleten ikinci ve ya üçüncü kurban kestiriyor ve ya şehir dışında olamadığından dolayı vekâlet yoluyla kurban kestiriyorlar. Biz de Gaziantep’te vekâlet yoluyla kurban kesen vatandaşlarımıza bir alternatif sunmak istedik. Bunu yaparken de Türk Kızılay’ıyla bir iş birliği protokolü imzaladık. Türk Kızılay’ının tecrübesi ve lojistik imkânlarından yararlanarak 2019 yılı içerisinde Türk Kızılay’ının vekâlet yoluyla kesim şartlarından Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yararlanacağız. Türk Kızılay’ının kurbanları İslami usullere göre kesip konserve haline getirilmesi imkânlarından yaralanacağız.”

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TÜM YIL BOYUNCA YARDIM”

Vali Gül, “2019 yılı Kurban Bayramı Vekâletle Kurban Kesim Hizmeti kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.  Gaziantep Valiliği tarafından yürütülecek olan bu kampanyada 2019 yılı 1 hisse kurban bedeli 850 TL olup bu bedel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesabına yatırılacağını, 10 Ağustos 2019 tarihine kadar toplanacak bağış bedellerinin valilik tarafından Kızılay’a aktarılacaktır. İhtiyaç sahiplerine sadece Kurban Bayramı’nda değil tüm yıl içerisinde 800 gramlık konserveler şeklinde kavurma dağıtımı yapmaktır. Dağıtımın yıl boyunca yapılması siz de takdir edersiniz ki ihtiyaç sahipleri için çok daha iyi olacaktır. Kelime anlamı Allah’a yaklaşmak olan ‘kurban’, pek çok vesile ile kesilmektedir. Siz kıymetli hayırseverlerimizden Valiliğimiz aracılığıyla vacip, hayır, şükür ve akika kurbanlarınızı ifa etmek üzere daha önce de olduğu gibi bağışlarınızı bekliyoruz. Bu protokol çerçevesinde Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’na dâhil olacak hayırseverlerimizin bağışları sadece Gaziantep’teki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’na kayıtlı ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır.”

“5 BİN ADET KURBAN TOPLANACAK”

Gaziantepli Hayırseverlerin, Gaziantep Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yaptıkları bağışların 12 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirten Gül, “Bizim Hayırseverlerimiz, iş adamlarımız ve kurban verecek olan hemşerilerimiz kendi kurbanlarını Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ulaştırmış olacaklar. Gaziantep Sanayi kenti olmasıyla belirli bir zenginlik var olsa da bir o kadar da yoksulluk var. Dolayısıyla garip olanlara, yetimlere ve öksüzlere 12 ay boyunca sağlıklı bir şekilde etlerin ulaştırılması bizim temel amacımızdır. Hedefimiz, Gaziantep genelinde 5 bin vekâlet yoluyla kurban toplamak ve Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak Tür Kızılay’ıyla yaptığımız işbirliğiyle kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca ulaştırmaktır. Bunun ilk iki kurbanını ben ve eşim hanımefendiler paralarımız yatırdık. 4 bin 998 kurbanımızı da arıyoruz” diye açıklamada bulundu.

“20 BİN ÜZERİNDE İNSANA YARDIM YAPILIYOR”

Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından yapılan yardımlara değinen Vali Gül, “ Gaziantep’te her sosyal yardımlaşma vakıflarının hedef kitlesi farklıdır.  Sosyal yardımlaşma vakıflarına kaydı olanlar da kendi içinde farklı kategorilere ayrılmaktadır.  Birisine sadece kömür yardımı diğerine üç ayda bir yardım ve ya çok ihtiyaç sahibidir her ay yardım yapılır. Kimisine ise giyim ve ayakkabı gibi ürünlerle yardım yapılıyor. Toplam da Gaziantep’te 20 binin üzerinde kişiye yardım yapılıyor” diyerek sözlerine son verdi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.