Hava Durumu

2020 TFSF ÖDÜLÜ Sahiplerini buldu

Türkiye’de 37 ilde faaliyetlerine devam eden 65 fotoğraf derneğin çatı kuruluşu ve kısa adı TFSF olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, “Yılın Sanatçısı” veya “Yılın Fotoğrafçısı” ödülleri sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
2020 TFSF ÖDÜLÜ Sahiplerini buldu

Türkiye’de 37 ilde faaliyetlerine devam eden 65 fotoğraf derneğin çatı kuruluşu ve kısa adı TFSF olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, “Yılın Sanatçısı” veya “Yılın Fotoğrafçısı” ödülleri sahiplerini buldu.

TFSF’den yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye’nin 37 ilinde faaliyetlerine devam eden 65 fotoğraf derneğin çatı kuruluşu ve kısa adı TFSF olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, 2019 yılından itibaren “TFSF ÖDÜLÜ” adı altında fotoğraf ana ekseninde çeşitli alanlarda başarılı çalışmalarda bulunmuş kişi ve/veya kurumlara ödül vermektedir. Bu ödüller her yıl fotoğraf dernekleri yönetimleri tarafından belirlenen adaylar içinden yapılan inceleme sonrası TFSF Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. Ödüle layık görülen kişiler veya kurumların seçiminde fotoğraf sanatı için yaptıkları emek göz önünde bulundurulmaktadır. Bu ödülün veriliş amacı “Yılın Sanatçısı” veya “Yılın Fotoğrafçısı” gibi bir seçkiden ziyade, yaptığı çalışmalarda fotoğraf sanatı yoluyla toplumumuza katma değer katanlara ya da fotoğraf sanatının ülkemizde yaşamasına katkı sağlayanlara sunulmuş bir ödüldür. Böylelikle bu kişilerin ya da kurumların yaptıkları çalışmaların daha iyi duyurulması ve hak ettikleri tanınırlığın sağlanması hedeflenmiştir.

Geçen yıl “2019 TFSF Ödülü”, fotoğraf örgütlenmesine bir ömür harcamış Prof. Mehmet BAYHAN’a, bilim insanı Derya AKKAYNAK’a, araştırmacı yazar, küratör Engin ÖZENDES’e, yaşama fotoğraf ile tutunan Elif Gamze BOZO ve Ali VAR’a ve yayın alanında ESPAS Yayınlarına verilmiş idi.

TFSF Yönetim Kurulu tarafından “2020 TFSF ÖDÜLÜ” sahipleri şu şekilde belirlenmiştir:

2020 TFSF ÖDÜLÜ Sahipleri, Abdurrahman Antakyalı, Mine Dal, Tekin Ertuğ,  Tansu Gürpınar, Mine Kasapoğlu, Ozan Sağdıç, Prof. Dr. Çağan H. Şekercioğlu, Özcan Yurdalan oldu.

2020 TFSF Ödülü kazanan kişiler ve çalışmaları hakkındaki detaylı bilgiler TFSF’nin resmi web sitesi tfsf.org.tr adresinde yayınlanacak ve ödül sahipleri ile düzenlenecek çevrimiçi söyleşiler bir takvim dahilinde bu sitede ilan edilecek ve TFSF youtube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır.

Yaptıkları çalışmalar ile “2020 TFSF Ödülü”ne layık görülen bu değerli kişileri TFSF Yönetimi olarak yürekten kutluyoruz” ifadeleri yer aldı.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.