Hava Durumu

“24 Kasım, Mücadele Günü olmalı”

24 Kasım Öğretmenler Günü için kutlamalar yapılırken, Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, eğitimcilerin sorunlarını gündeme taşıdı. Ersönmez, 24 Kasım Öğretmenler Gününün bir mücadele günü olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“24 Kasım, Mücadele Günü olmalı”

24 Kasım Öğretmenler Günü için kutlamalar yapılırken, Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, eğitimcilerin sorunlarını gündeme taşıdı. Ersönmez, 24 Kasım Öğretmenler Gününün bir mücadele günü olması gerektiğini söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, öğretmenlerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersönmez, “Öğretmen haklarının daha da kayıplara uğradığı bir süreç yaşıyoruz. Sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde güvencesi olmayan sözleşmeli öğretmenleri, ataması yapılmayan öğretmenleri, ücretli öğretmenleri, ekonomik, sosyal alanda yaşadıkları güçlükleri ile ilgili bir miting düzenleyeceğiz. 2002 yılından günümüze ekonomik koşulları incelediğimizde 2019 yılında öğretmenlerin almış olduğu maaş ile geçinmesi oldukça güçleşiyor. Ekonomik anlamda öğretmenlerin geriye düştüğünü görüyoruz.”

VERGİ ADALETSİZLİĞİ VAR

Vergi adaletsizliğine değinen Ersönmez, “2020 yılı için kamu çalışanlarına verilen zam oranı yüzde 8 olurken, kamu çalışanları 4.aydan itibaren yüksek vergi dilimine giriyor. Kamu çalışanlarının fazladan yüzde 12 oranına tabi tutulduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımızın ödemiş olduğu vergilere çalışma saatleri, mesailer, nöbetler, hafta sonu çalışmaları dahil edilirken, emeklilik sürecine bu oranlar yansımıyor. Emeklilik ödeneklerine bu konular yansımıyor.”

93 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN VAR

Türkiye’de 100 binden fazla sözleşmeli öğretmen olduğunu söyleyen Ersönmez, “Tramvmalar, baskılar nedeniyle canına kıyan arkadaşlarımız oldu. Sözleşmeli olduğunuz zaman müdür yardımcısından başlayarak, Milli Eğitim Müdürlerine kadar bağımlı yaşıyorsunuz. Bazı arkadaşlarımız bu durumlardan dolayı travmalar yaşıyor, öğretmenlik vasıflarını yitiriyorlar. Binlerce öğretmen arkadaşımız halen atama bekliyorlar. MEB’in açıklamasına göre 93 bin ücretli öğretmen çalıştırılıyor. Asgari Ücretin altında ücretlerle bu arkadaşlarımız çalıştırılıyor. Eşit işe eşit ücret verilmesi noktasında isteklerimiz var.”

ALANLARDA OLACAĞIZ

“Haksız, hukuksuz şekilde işlerinden edilen öğretmenlerin görevlerine dönmeleri için de alanlarda olacağız. Tüm eğitim emekçileri, haklarını talep etmeliler. Hak ettikleri ücretleri almıyorlar,  OECD  ülkeleri arasında en çok çalışan, en az ücret alan öğretmenler ülkemizde bulunuyor. 24 Kasım bir mücadele günü olmalı” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.