Hava Durumu

3 bin derslik hizmete girecek

Gaziantep’te sürdürülen eğitim yatırımları ve faaliyetlerine ilişkin Gaziantep Valiliğinde toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda, kent genelinde yapımı devam eden 115 okulun durumu ve kentte yaşanan derslik açığı konuları görüşüldü. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, söz konusu okulların tamamlanması ile 3 bin dersliğin hizmete alınacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2020 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
3 bin derslik hizmete girecek

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep’te uzun yıllardan bu yana okul ve derslik açığı sorunu yaşanıyor. Son yıllarda yapılan çalışmalarla kent genelinde çok sayıda okul ve derslik inşa edildi. Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100.Yıl Dönümünde Gaziantep Valiliği tarafından “100.yılda 100 Okul” kampanyası başlatıldı. Söz konusu kampanyaya çok sayıda katılım sağlandı. Kentte yaşanan derslik ve okul açığı sorunlarının 100.Yılda 100 Okul Kampanyası ile azalması bekleniyor.

VALİ GÜL BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI DÜZENLENDİ…

Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl ve ilçelerimizdeki eğitim yatırım ve faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Eğitim yatırımlarını değerlendirme toplantımızı yaptık; devam eden 115 okulumuzun inşaatı tamamlandığında yaklaşık 3 bin derslik hizmete alınmış olacak” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.