Hava Durumu

3 ilçe daha tamam

AK Parti Gaziantep’te kongreler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İslahiye, Nurdağı ve Yavuzeli İlçe Kongreleri tamamlandı. Yapılan seçimlerde mevcut ilçe başkanları yeniden seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2020 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2020 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
3 ilçe daha tamam

AK Parti Gaziantep’te kongreler süreci devam ediyor. Nizip ve Karkamış İlçe Kongreleri ile başlayan süreçte, geçtiğimiz hafta sonu İslahiye, Nurdağı ve Yavuzeli İlçe Kongreleri gerçekleştirildi. 11 Eylül Cuma günü yapılması beklenen Araban İlçe Kongresi ise Genel Merkez kararıyla iptal edildi. Söz konusu iptal, parti içerisinde tartışmalara neden oldu.

POLAT, YENİDEN SEÇİLDİ…

11 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen Yavuzeli İlçe Kongresi’nde değişim yaşanmadı. Kongrede, AK Parti Yavuzeli İlçe Başkanı Mehmet Ali Polat, tek liste ile aday gösterildi. Delegelerin oylarını alan Polat, yeniden ilçe başkanı seçildi.

İSLAHİYE’DE İKİ ADAYLI SEÇİM

İslahiye ilçe kongresi 12 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi. Yapılan seçimde iki aday yarışırken, 333 delegenin oyunu alan mevcut ilçe başkanı Mehmet Arslan, yeniden göreve seçildi.

NURDAĞI’NDA DEĞİŞİM OLMADI

Hafta sonu yapılan Nurdağı İlçe Kongresi’nde de değişim yaşanmadı. Tek başına seçimlere katılan Nurdağı İlçe Başkanı Ramazan Analık, delegeler tarafından yeniden göreve seçildi.

TARTIŞMALI SÜREÇ

Yavuzeli, Nurdağı ve İslahiye kongrelerinin tamamlanması ile birlikte AK Parti Gaziantep’te, 5 ilçe kongresi tamamlandı. İptal edilen Araban Kongresi ve tartışmalı geçeceği tahmin edilen Oğuzeli kongresinin dışında kalan Şehitkamil ve Şahinbey İlçe Kongreleri için tarihlerin netleşmesi bekleniyor.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.