Hava Durumu

301 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi

Kış mevsiminin kendini iyiden iyile hissettirdiği Güneydoğu’da karbonmonoksit kabusu yeniden hortladı. Gaziantep’te 1 günde 301 kişi sobadan sızan gazdan zehirlenmeleri sonucu hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
301 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi

 

 

Gaziantep ve ilçelerinde etkili olan lodos nedeniyle tüten sobalar geceden itibaren toplam 301 kişinin karbonmonoksit gazından zehirlenmesine neden oldu. 1 gün içerisinde sobadan sızan gazdan zehirlenen 194 kişi 112 sağlık ekipleri tarafından, 107 kişi ise yakınları tarafından hastanelere kaldırıldı. Hastaneler karbonmonoksit gazından zehirlenenlerle dolarken, yetkililer zehirlenmelere karşı uyarıda bulundu.

 

 

 

2 saatte 25 vakaya müdahale edildi

 

 

 

İslahiye ilçesinde saat 11.00 ile 13.00 arasında 6 aileden 25 kişi İslahiye Devlet Hastanesinde müşahede altına alındı. Sobadan sızan gazdan zehirlenenlerden 12’sinin çocuk olduğu öğrenilirken, hastaneye kaldırılanların bulantı, kusma, baş ağrısı, halsizlik şikayetleri ile geldiği öğrenildi.

 

 

 

Aynı anda birçok yerden ihbar

 

 

 

Gaziantep kent merkezinde ise saat 10.00 ile 13.00 arasında sağlık ekipleri toplam 110 vakaya müdahale etti. 112 çağrı merkezine aynı anda birçok yerden vaka ihbarı yapılırken, aynı anda 5-6 farklı ekip, sobadan sızan gazdan zehirlenenlere müdahale etmek için bulunduğu istasyondan ayrıldı.

 

 

 

Hastanelere ardı ardına vakalar geldi

 

 

 

Öğle saatlerinde başta Şehitkamil Devlet Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere kentteki devlet, üniversite ve özel hastanelere çok sayıda kişi başvurdu.

 

 

Gaziantep ve ilçelerinde öğleden sonra şiddeti azalan rüzgar ile birlikte zehirlenenlerin sayısı da azaldı. Hastanelerde müşahede altına alınan 301 kişiden durumu iyi olanların taburcu işlemlerine başlandığı öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.