Hava Durumu

32 yıla kadar hapsi istendi

Türkiye’nin yakından takip ettiği Duygu Delen Davası’nda önemli bir gelişme yaşandı. Duygu Delen'in ölümüyle ilgili tutuklanan Mehmet Kaplan hakkında, "çocuğun kasten öldürülmesi" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hakaret" ve "konutta yağma" suçlarıyla hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. Kaplan, 10. Ağır Ceza Mahkemesinde kasten öldürme, cinsel istismar, tehdit ve hakaret suçlarından yargılanacak. Dava tarihinin önümüzdeki günlerde netleşeceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2020 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2020 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
32 yıla kadar hapsi istendi

Duygu Delen, Mehmet Kaplan'ın 4. kattaki evinden şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetmişti. Delen’in şüpheli ölümü sonrası Mehmet Kaplan tutuklanmıştı. Olayın ardından Duygu Delen'in ölümüyle ilgili tutuklanan Mehmet Kaplan hakkında, "çocuğun kasten öldürülmesi" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hakaret" ve "konutta yağma" suçlarıyla hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

10.AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLECEK

Duygu Delen Davası’nın 10.Ağır Ceza Mahkemesinde görüleceği, mahkeme tarihinin ise önümüzdeki günlerde belirlenmesi bekleniyor. Mehmet Kaplan hakkında, kasten öldürme, cinsel istismar, tehdit ve hakaret suçlarından yargılanacak. Cinayetten ağırlaştırılmış müebbet ile 3 ayrı suçtan 32 yıla kadar hapis cezası istendi.

BİLİRKİŞİ RAPORU MAHKEMEYE SUNULDU

Duygu Delen olayına resmi bilirkişi olarak atanan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar tarafından hazırlanan rapor, mahkemeye sunulmuştu. Hazırlanan bilirkişi raporunda, soruşturmanın seyrine yön verecek çok çarpıcı bulgular yer aldı. Raporda Duygu Delen’in aşağıya atıldığı değerlendirilmesi yapılırken, Delen atılmadan önce bilincinin kapalı olduğu fakat nabzının attığı görüşüne yer verildi.

'EKİMOZLAR KEMERLE DARP SONUCU OLUŞMUŞ OLABİLİR'

Duygu Delen’in vücudunda sağ kol üst bölgesinde ray tipi ekimoze görünüm, sağ dirsek dış yüzde V tipi ekimoze ile bunun devamında ray tipi ekimoze görünüm sol bacak alt yüzün tamamında ray tipi görünümlü ekimoz tespit edildi. Duygu Delen’in vücudunda oluşan ekimozlarla ilgili olarak, “ray şeklindeki ekimozların, olay yeri görüntülerdeki genç odası zemininde yer alan kemer ile darp sonucu oluşmuş olabileceği gibi, olay yerinde saptanamayan başkaca sert, künt, silindirik veya köşeli sopa benzeri bir cisimle darp sonucu da oluşmuş olabileceği, ancak kişinin yüksekten düz beton zemine düşmesi sonucu oluşmasının adli tıbbi açıdan beklenmediği” kanaatine yer verildi.

DARP EDİLMİŞ

Duygu Delen’in düşerken herhangi bir tepki, refleks ya da kaçınma gibi bir hareket göstermemesi ancak düşmesinden sonra 39 kalp atımı tespit edilmesi, kişinin düşme anında bilincinin kapalı ancak canlı halde bulunduğu kabulünün gerektiği; Duygu Delen’in kan ve idrar örneklerinde alkol ve uyuşturucu tespit edilmediği, vücudunda “ray şeklinde ekimozlar” tespit edilmiş olmasıyla birlikte değerlendirildiğinde Duygu Delen’in bilincinin kapalı olmasının, darp edilme sonucu meydana gelmiş olabileceği kanaatine varıldı.

“ATILMA İHTİMALİ KUVVETLENDİ”

Duygu Delen’in düşmesi sırasında bisikleti ile geçen çocuğun ve bina görevlisinin herhangi bir bağrışma, ağlama, çığlık ya da gürültü duymamış olması da düşme adında bilincinin kapalı olduğu değerlendirmesine yol açtı. “Bulguların maktulün şüpheli tarafından atılmış olma ihtimalini kuvvetlendiren bulgular olduğu” kanaati ifade edildi.

DÜŞME SIRASINDA HAYATTA İDİ…

Duygu Delen’in düşmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekibinin ifadesinde nabız alamadıklarını ancak monitöre bağladıklarında 39 kalp atımı tespit ettiklerini bildirmesi Duygu Delen’in düşme sırasında canlı olduğunun tıbbi delili olarak görülürken, “Kalp atımının 39 gibi düşük bir değerde olması, Duygu Delen’in o saat itibarıyla yoğun bir iç kanamaya bağlı şok tablosu içinde olduğunu göstermektedir” denildi.

KAPLAN, UYUŞTURUCU ETKİSİNDEYDİ

Duygu Delen’in düşerken çarparak kırılmasına neden olduğu üçüncü katın balkonundaki çamaşır ipinin üzerindeki kan lekeleri incelemeye alındı. “Kanın Duygu Delen’e ait olduğunun tespit edilmesi durumunda, Duygu Delen’in düşmeden önce kanamaya neden olacak travmaya maruz kalmış Mehmet Kaplan’dan alınan kan ve idrar örneklerinin incelenmesinde 270 promil alkol tespit edildiği ve “olay sırasında Mehmet Kaplan’ın alkol zehirlenmesi tablosu içinde olduğu” belirtilerek, esrarın etkisiyle muhakeme ve koordinasyon kaybının yaşandığı kaydedildi.

Mehmet Kaplan’ın kıl örneğinde tespit edilen “Sertralin” maddesinin ise antidepresan kullandığını gösterdiği ifade edildi. Duygu Delen’in kan ve idrar örneklerinde alkol ve uyuşturucu tespit edilmedi.

'KANIN KESİKTEN KAYNAKLANMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Mehmet Kaplan, olayın geçtiği odanın içindeki kan izlerinin ise Duygu Delen’le tartışmaları üzerine yatak dolabının camlı kısmına sağ eliyle sert bir yumruk atması, camın kırılması ve elinin kanaması sonucu oluştuğunu anlatmıştı. Mehmet Kaplan’da tespit edilen yara düzensiz olup tıbbi açıdan künt, travmatik yaralanmadır. Cam ve ayna kırığı değil, sert ve künt bir yere vurma sonucunda oluşmuştur” denildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin evin içinde, iki yatakta, banyoda, antrede yoğun kan damlaları bulduğu; kapı kollarında, balkon kapısında, stor perdede, balkon korkuluklarında kan örnekleri tespit ettiği belirtilerek, “evde tespit edilen kanın miktarının ve dağılımının elindeki 1x1 cm’lik kesikten kaynaklanmasının tıbbi açıdan mümkün görülmediği” görüşüne yer verildi.

10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan Duygu Delen Davası’nda, mahkeme tarihinin netleşmesi bekleniyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.