Hava Durumu

“45 günü beklemeyeceğiz”

CHP MYK Toplantısında, Gaziantep’te Nisan ayından bu yana beklenen Olağanüstü İl Kongresine ilişkin karar çıktı. Türkiye genelinde Kongrelerin yapılması ile ilgili kararının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, MYK kararını doğrulayarak, 45 günlük sürenin dolmasını beklemeden kongre kararını alacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2021 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2021 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“45 günü beklemeyeceğiz”

 

2020 yılı Kasım ayında CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK Toplantısında görevden alınmıştı.  Kararın ardından CHP Gaziantep’te başlayan tartışmalı süreç Nisan ayında CHP İl Başkanlığı Görevine Neşet Uçar’ın atanması ile sona ermiş, ancak CHP Genel Merkezinin pandemi nedeniyle Olağanüstü Kongre Takvimini MYK kararına bağlaması ile süreç belirsiz bir hale bürünmüştü.

MYK’DAN KARAR ÇIKTI

CHP MYK Toplantısında, Türkiye genelinde Kongrelerin yapılması yönünde karar çıktı. CHP Gaziantep’te aylardır beklenen Olağanüstü Kongre kararı böylelikle alınmış oldu. MYK kararı, CHP İl Başkanlığına iletilirken, CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“GAZİANTEP’E HAS BİR DURUM DEĞİL”

Uçar, “Geçtiğimiz gün toplanan MYK toplantısında kongre sürecine ilişkin karar alındı. Söz konusu MYK kararı henüz İl Başkanlığımıza iletildi.  Genel Başkan Yardımcımız ile yaptığım görüşmeden, konunun net olduğunu öğrendim. Bilindiği üzere Genel Merkezimiz, yapılacak olan kongreleri MYK kararı ile kendi takvimine bağlamıştı.  Gaziantep’e has olmayan bir durum olan kongre takvimi ile ilgili karar, geçtiğimiz gün toplanan MYK’da görüşüldü. MYK’da kongrelerin yapılması yönünde karar alındı.”

“EN KISA SÜREDE KONGREMİZİ YAPACAĞIZ”

Kararın tebliğ edilmesinin ardından İl Yönetiminin toplanacağını kaydeden Uçar, “İl Yönetim Kurulu olarak kısa süre içerisinde bir toplantı yapacağız. Yapılacak toplantıda en kısa süre içerisinde İl Kongresinin yapılması için karar alacağız. Kongre tarihi ile ilgili kararı Genel Merkeze sunacağız ve kararın onaylanmasının ardından mümkün olan en kısa süre içerisinde İl Kongremizi yapacağız.”

“45 GÜNÜ BEKLEMEDEN KARAR ALACAĞIZ”

Kongre sürecine İl Kongresi ile başlanacağını kaydeden Uçar, “İlçelerimize Geçici İl Yönetimleri atanmadığı ve bu kurulları atama yetkisi mevcut durumda Genel Merkezimizde olduğu için ilk olarak İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Tüzük gereği İl Kongresini 45 gün içerisinde yapılması için karar alınması gerekiyor. Biz, 45 günü beklemeden İl Kongresinin yapılması için karar alacağız.”

“ÇALIŞTAY’A EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan Belediye Başkanları Toplantısının en iyi şekilde gerçekleştirilmesi olduğunu kaydeden Uçar, “Bu hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li 250 Belediye Başkanının katılımıyla Gaziantep’te, CHP Belediye Başkanları Buluşması gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek programda Belediye Başkanlarımız, kentte vatandaşlarla buluşacak. Esnaf ile görüşmeler yapacak, Cumartesi-Pazar günü ise çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştay’a en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

ÜÇ ADAYLI SEÇİM…

Kongre kararının alınmasının ardından CHP Gaziantep’te, Olağanüstü İl Kongresi’nde 3 adayın yarışması bekleniyor. CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu ve Reis Reisoğlu’nun mevcut kongrede aday olacağı biliniyor. İl Kongre tarihinin açıklanmasının ardından adaylardan çekilen olmaması halinde 3 adaylı seçim yapılması bekleniyor.

Şimdi CHP Gaziantep İl Yönetiminin toplanarak, İl Kongresi için karar alınması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.