Hava Durumu

512 bin kişiye kurs verildi

Şahinbey Belediyesi ve İŞKUR'un müşterek düzenlediği meslek edindirme kurslarına katılan 180 kursiyer daha düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
512 bin kişiye kurs verildi

Eğitime büyük önem veren, 193 Gençlik Merkezi’nde ve Sosyal Tesisi’nde, 7’den 70’e herkese eğitim imkânı sunan Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği Meslek Edindirme Kursları içerisinde bulunan Bilgisyar İşletmenliği, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Numune Kumaş Dokuma, Şal Etol Şapka Çanta Dikimi ve Fadime Bebek yapımı eğitimi alıp mezun olan 180 kursiyere sertifikaları verildi. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Memduh Cihan,  Şahinbey Ezo Gelin Halk Eğitim Müdürü Recep Öztürk, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

512.000 KİŞİYE KURS VERDİK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşın belediyelerden beklentilerinin yükseldiğini belirterek "Belediyecilik beşikten mezara kadar devam eden uzun soluklu bir faaliyet. Eskiden belediyelerden beklentiler azdı. Çöp, çukur çamur olmasın yeter diyorlardı. Ama şimdi beklentiler ve yapılan işler çoğaldı. Şimdi okul yapımından, öğrencileri Çanakakle’ye, hanım efendileri Urfa ve Malatya’ya ziyaret olanaklarına kadar bir çok hizmetler veriyoruz. Şimdiye kadar 512.000 kişiye kurs verdik. Neredeyse Şahinbey’de yaşayan her iki kişiden bir tanesi bu kurslara katılımış. Halk Eğitim Merkezleri ve İŞKUR ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. İŞKUR ile yaptığımız bu kurslarımızdan kursiyerlerimiz günlük 30 TL ücret de aldılar. Böylece kursiyerlerimiz iş öğrenirken para kazanmış oluyorlar. Bu kurslarda emeği geçen değerli hocalarımıza Halk Eğitim Merkezlerine ve İŞKUR’a teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ İLE BİRLİKTE 1.300 KURS AÇTIK

Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Memduh Cihan, yoğun bir çalışma temposu ile vatandaşa hizmet verdiklerini belirterek, “Şahinbey Halk Eğitim Müdürlüğü görevine yeni geldim. Çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz ve bu çalışma temposu beni oldukca mutlu ediyor. Şu anda Şahinbey Belediyemiz ile birlikte açtığımız kurs sayısı 1.300 ulaştı. Bu konuda bize gerekli desteği verdiği için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum. Bundan sonrada daha güzel işler yapacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.