Hava Durumu

5.sıraya yükseldik

Türkiye’nin en fazla üretim ve ihracat yapan illeri arasında yer alan Gaziantep, güçlü ekonomisi ile göz dolduruyor. Geçtiğimiz gün açıklanan Şubat ayı ihracat rakamlarına göre, Gaziantep ihracatı geçtiğimiz yıla oranda yüzde 6,7’lik artışla, 637 milyon 571 bin dolara yükseldi. Gaziantep, bu ihracat rakamı ile Ankara’yı geçerek en fazla ihracat yapan beşinci İl oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2020 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2020 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
5.sıraya yükseldik

Türkiye’nin en fazla üretim ve ihracat yapan illeri arasında yer alan Gaziantep, güçlü ekonomisi ile göz dolduruyor.  Geçtiğimiz gün açıklanan Şubat ayı ihracat rakamlarına göre, Gaziantep ihracatı geçtiğimiz yıla oranda yüzde 6,7’lik artışla, 637 milyon 571 bin dolara yükseldi. Gaziantep, bu ihracat rakamı ile Ankara’yı geçerek en fazla ihracat yapan beşinci İl oldu.

Türkiye’nin en üretken şehri olan Gaziantep’te, 2019 yılında 7 milyar dolar ihracat yapılmıştı. Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme gerçekleştirilen Gaziantep’te, 2020 yılında da ihracat rakamları artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün açıklanan Şubat ayı İhracat Rakamlarına göre, Gaziantep’ten dünyaya 637 milyon 571 bin dolar değerinde ihracat yapıldı. Gaziantep bu ihracat oranı ile Türkiye’nin en fazla ihracat yapan illeri arasında beşinci sıraya yükseldi.

“TÜRKİYE İHRACATININ YÜZDE 4,3’ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Gaziantep İhracatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep ihracatının her geçen yıl arttığını kaydetti. Yıldırım, “Şubat ayında da ihracatta yukarı yönlü hareket devam etti. Gaziantep, yüzde 6,7 artışla 632 milyon 571 bin dolar ihracat yaparak 14,7 milyar dolarlık Türkiye ihracatının yüzde 4,3’ünü gerçekleştirdi. Böylece Ankara’yı geçerek en fazla ihracat yapan 5. il oldu.”

“GAZİANTEP İHRACATI DAHA GÜÇLÜ PERFOMANS SERGİLEYECEK”

Gaziantep’in yaşanan olumsuz olaylara rağmen ihracat rakamlarının arttığını belirten Yıldırım, “Sınırlarımızda yaşanan olaylar, küresel toplum sağlığını ve ticareti tehdit eden Korona Virüs tehdidinin zayıflamasıyla Gaziantep ihracatı daha güçlü bir performans sergileyecektir. Bu rakamların elde edilmesinde emeği geçen tüm sanayici ve ihracatçılarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ANKARA’YI SOLLADIK”

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantep’ten Ocak-Şubat 2020 döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında artışla 1 milyar 248 milyon 693 bin dolar ihracat yapıldı. Bu rakamların elde edilmesinde emeği geçen tüm sanayici ve ihracatçılarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Gaziantep’ten 2020 yılı Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artışla 632 milyon 571 bin dolar ihracat yapıldı.  Bu sonuçla Gaziantep, hem aylık hem de Ocak-Şubat döneminde Ankara’yı geçerek en fazla ihracat yapan 5. il konumunda yer aldı” ifadelerini kullandı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.