Hava Durumu

60 bin tablet dağıtımı sürüyor

İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı kapsamında tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2021 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2021 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
60 bin tablet dağıtımı sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkısıyla, Valilik koordinesiyle yürütülen çalışmayla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün finansal destekleriyle temin edilen tabletler için İslahiye Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde program yapıldı.

Programa, Vali Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer ve Müslüm Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İslahiye Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, öğretmenler ve okul müdürleriyle diğer daire amirleri katıldı.

Vali Gül, yaptığı konuşmada, yakın zamanda Amanos Tüneli'nin devreye girmesiyle İslahiye'den kısa süre limana ulaşılacağını, ilçenin yakın bir zamanda yatırımcılar için cazip bir bölge haline geleceğini vurguladı. Tablet dağıtım programının hayırlı olmasını dileyen Gül, Türkiye'de toplam dağıtılan 500 bin tabletin yüzde 14'ünün Gaziantep'te dağıtıldığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde "Önce insan" diye yola çıktıklarını, bundan dolayı Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim ordusunun emrinde olduklarını belirtti. Şahin, verilen ulusal mücadelede uyguladıkları projelerle Gaziantep'in örnek il olduğunu söyledi.

İslahiye'de 15 ilk ve ortaokulda 350 öğrenciye tablet dağıtımı yapılacağı belirtildi.

NURDAĞI İLÇESİ’NDE DE TÖREN DÜZENLENDİ

İslahiye’nin ardından Nurdağı İlçesi’nde de tablet dağıtım töreni düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkısıyla, Valilik koordinesiyle yürütülen çalışmayla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün finansal destekleriyle temin edilen tabletler için Nurdağı Kaymakamlığında tören yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonundaki programa, Vali Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer ve Müslüm Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Nurdağı Kaymakamı Eşref Akça, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, öğretmenler ve okul müdürleriyle diğer daire amirleri katıldı.

Nurdağı'nda 19 ortaokul ve lisede 200 ihtiyaç sahibi öğrenciye tablet dağıtımı yapılacağı kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.