Hava Durumu

68 milyon TL’ye mal olacak

Şahinbey Belediyesi tarafından Yeşilvadi Millet Bahçesi içerisinde yaptırılacak olan 62 milyon TL bedelli Orta Asya Vadisi Otağlar ve Binicilik Tesisi için yeniden ihale yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2021 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2021 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
68 milyon TL’ye mal olacak

7 Ekim tarihli Şahinbey Belediye Meclisi toplantısına, 60 milyon TL bedel ile ihale edileceği duyurulan Orta Asya Vadisi (Otağlar ve Binicilik Tesisi) damga vurdu. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı, halkın yoksullukla mücadele ettiği bu dönemde 60 milyon TL bedel ile okçuluk tesisi yapılması tepkiyle karşılanmıştı.

İLK İHALE 10 EKİM’DE YAPILDI

Sonrasında ise 10 Ekim tarihinde yapılacağı duyurulan 60 milyon TL bedelli Okçuluk Tesisi ihalesine geçerli teklif verilmediği için ihalenin iptal edildiği öğrenilmişti. Aradan geçen süreçte Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, projenin detaylarına ilişkin yaptığı paylaşım ile tesisin Yeşivadi Millet Bahçesi’ne kurulacağını açıkladı.

“YENİDEN İHALE YAPILDI”

Başkan Tahmazoğlu’nun açıklamasının ardından tesis için ikinci ihale 19 Kasım tarihinde yeniden ihale yapıldı. Binicilik ve Okçuluk Tesisleri Yapım İşi ihalesi için yapılan ihaleye tek firmanın katıldığı, aksi bir durum olmaz ise firmanın 57 milyon 777 bin TL + KDV bedeliyle ihaleyi alacağı öğrenildi.

“TEK FİRMA TEKLİF VERDİ”

Şahinbey Belediye Meclisi üyesi Uğur Kalkan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Binicilik ve Okçuluk Tesisleri Yapım İşi" ihalesinin yapıldığını söyledi. Kalkan, “Şahinbey Belediyesi'nin gözde projesi, "Binicilik ve Okçuluk Tesisleri Yapım İşi" ihalesi yapılmıştı. Yaklaşık Maliyet, 62 milyon 92 bin 702 TL olarak belirlendi. Halis Çoban+Dhn Yol+Yns Beton tek teklif verdi. Sonradan bir değişiklik olmazsa; 57 milyon 777 bin TL+KDV ile bu ortaklık kazandı” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.