Hava Durumu

“88 bin dekar alan sulanacak”

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yesemek Sulama Projesi, Güneş Göleti Sulama Projesi, Kılavuzlu Sulaması 4. Kısım Proje alanı ve restorasyonu devam eden Ukkaşe Bin Mihsan Türbesi’nde incelemelerde bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2020 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2020 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“88 bin dekar alan sulanacak”

Kentin kalkınmasına ve turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik projeler sürüyor. Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yesemek Sulama Projesi, Güneş Göleti Sulama Projesi, Kılavuzlu Sulaması 4. Kısım Proje alanı ve restorasyonu devam eden Ukkaşe Bin Mihsan Türbesi’nde incelemelerde bulundular.

“ÜRÜN VERİMLİLİĞİ ARTACAK”

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ilk durağı, Yesemek ve Güneş Göleti Sulama alanları oldu. Proje alanlarında incelemede bulunan Vali Gül, “Gaziantep’in bereketli toprakları su ile buluşunca ürün verim ve çeşitliliği daha da artacak. Yesemek ve Güneş Göleti Sulama Projeleri bölgenin sulama sorununu çözecek önemli projelerden” ifadelerini kullandı.

“88 BİN DEKAR ALAN SULANACAK”

Vali Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, DSİ tarafından yapılan Kılavuzlu Sulaması 4. Kısım Proje alanında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Gül, “Proje ile yaklaşık 88 bin dekar alanın sulanması sağlanacak” dedi.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı ilçesinde restorasyonu devam eden Hz.Ukkaşe Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

Yetkililerden çalışmalar ve proje hakkında bilgi alan Vali Gül ve Başkan Şahin, restorasyon ve çevre düzenlemesi süren türbede dua etti.

Gül ve Şahin'e Nurdağı'ndaki temasları sırasında Nurdağı Kaymakamı Eşref Akça ve Belediye Başkanı Ökkeş Kavak eşlik etti.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.