Hava Durumu

Berberlerin, “Suriyeli” sıkıntısı

Gaziantep Berberler Esnaf Odası Başkanı Hacı Darıcı, kayıt dışı çalışan berberlere karşı yapmış oldukları mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Darıcı, yaptıkları denetimler ile kayıt dışı çalışan iş yerlerini belirlediklerini ancak yetkililerin kayıt dışı çalışan kimselere karşı gerekli duyarlılığı göstermediklerini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2019 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Berberlerin, “Suriyeli” sıkıntısı

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, kent genelinde Suriyeli ve kayıt dışı çalışan berberleri tespit konusunda gerçekleştirmiş oldukları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriyeli Mültecilerin, kırsal mahallelerde berberlik yaptıklarını söyleyen Darıcı, “Bodrumlarda berber dükkanı açtılar. Bir tarafta yatıyorlar, bir tarafta tuvalet var, bir tarafta tıraş ediyorlar. Biz bunları belediyelere bildirdik. Fakat bir türlü önlemini alamadık. Şimdi esnafın bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak bunları kontrole gittik. Elimizde delil olarak adresleri kapı numarasına kadar var. Ben dükkanları kapatsınlar demiyorum, ama kayıtlarını yaptırsınlar, evraklarını yaptırsınlar. 3 liraya 5 liraya mahalle arasında tıraş etmesinler.”

“ŞİKAYETLER ALIYORUZ”

Sözlerini sürdüren Darıcı, “Türkiye’de Gaziantep Berberler Odası, açma kapama saatleri, pazar günü kapatma ile bir taneydi. Bunlarla baş edemiyoruz, kırsal kesimlerden hep şikayetler alıyoruz. Bunlar kırsalda gece geç saatlere kadar çalışıyorlar. Kapı numaralarına kadar daha evvel bildirdim. Esnafımın hakkını savunmak için ben bu görevi yapmak zorundayım. Takipçisi olacağız.”

“ODAMIZIN AMBLEMİNİ TAŞIYAN BERBERLERDE TIRAŞ OLUN”

Vatandaşlara amblem uyarısında bulunan Darıcı, “Kırmızı amblemimizi gören berberlerimizde rahatlıkla hijyen bakımından tıraş olabilirler. Bütün sorumlusu biziz. Ama camında bu amblem olmayan işyerlerinde tıraş olurlarsa sorumlusu biz değiliz. Hijyenik olan berberlerimize bu amblemi yapıştırdık. Her önüne gelen berbere bu amblemi yapıştırmadık. Bu amblemi gördüğünüz işyerlerinde rahatlıkla tıraş olabilir. Gaziantep halkından berberlere girerken ilk olarak bu ambleme bakmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.