Hava Durumu

 “Daha fazla insana ulaşmak istiyoruz”

Gaziantep’te faaliyet gösteren Uşşaki Vakfı, her gün 2 bin 500 kişiye sıcak yemek veriyor. Ramazan ayı dolayısıyla tama kapasite ile çalıştıklarını söyleyen Uşakki Vakfı Gaziantep Şube Müdürü Mehmet Göğüş, daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
 “Daha fazla insana ulaşmak istiyoruz”

Uşakki Vakfı Gaziantep’te 410 aileye ve 2 bin 500 kişiye her gün sıcak yemek veriliyor. Yalnızca Ramazan ayında değil yıl boyunca verilen sıcak yemekler ile ihtiyaç sahibi ailelere destek olunurken, gıda paketleri, giyim konularında da ailelere destek veriliyor. Uşşaki Vakfı Gaziantep Şube Müdürü Mehmet Göğüş, Uşakki Vakfı’nın faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Göğüş, “Uşakki Vakfı olarak hergün 2 bin 500 kişi için sıcak yemek çıkartıyoruz. Ramazan boyunca haftanın yedi günü 410 aileye ve 2 bin 500 kişiye sıcak yemek veriyoruz. Hayırseverlerimiz tarafından verilen tatlı, meyve gibi ürünleri de yemeklerin yanında ihtiyaç sahibi kimselere veriyoruz. Ramazanın ilk günlerinde kahvaltılık ürünleri ihtiyaç sahiplerimize dağıttık. Bünyemizde bulunan mağazamızdan yoksul kimselere kıyafet yardımları yapıyoruz. Ayakkabıdan kıyafetine kadar çeşitli ihtiyaçları tamamlıyoruz.”

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM YAPIYORUZ

Uşakki Vakfı olarak yıl boyunca ihtiyaç sahibi insanların yanlarında olduklarını söyleyen Göğüş, “Yıl boyunca ihtiyaç sahibi kimseler için yemek ihtiyacı başta olmak üzere yardımlar yapıyoruz. Ramazan ayında ise haftanın yedi günü, ara vermeden bu faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz.”

YIL BOYUNCA 2 BİN 500 İNSANA YEMEK VERİYORUZ

Vakıf olarak hayırseverlerden gelen yardımları muhtaç kimselere verdiklerini söyleyen Göğüş, “Adalık kurban kesimlerimiz sürüyor. Yıl boyunca 2 bin 500 kişiye yemek veriyoruz. Bazı zamanlarda bu sayının üzerine çıkıyoruz. Devamlı olarak 2 bin 500 insan için yemek çıkarmaya çalışıyoruz. Vakfımıza yapılan yardımlar büyük önem taşıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bazı dönemlerde yapılan yardımlar yoğunlaşırken, bazı dönemlerde azalabiliyor. Daha fazla sayıda insana ulaşabilmek için desteklerin daha da artmasını isteriz.”

40 MAHALLEDEN AİLELER VAKFIMIZA ULAŞIYORLAR

Gaziantep’in hemen her yerinden ihtiyaç sahibi insanların vakfa geldiğini söyleyen Göğüş, “Yaklaşık 40 mahalleden her gün ihtiyaç sahibi insanlar vakfımıza ulaşıyorlar. Vatan Mahallesi, Şehreküstü, Türkmenler, Karayılan, Kepenek, gibi mahallelerden vatandaşlar geliyorlar. Vakfımıza ulaşım sağlayamayan muhtaç aileler için gıda kolisi hazırlıyoruz. Hazırlanan gıda kolilerimizi bu ailelerimizin evlerine bırakıyoruz” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.