Hava Durumu

Denetimler yetersiz

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Onur Aydın, gıda işletmelerine yönelik denetimlerin yetersiz olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2019 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2019 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Denetimler yetersiz

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Onur Aydın, gıda işletmelerine yönelik denetimlerin yetersiz olduğunu söyledi.

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Onur Aydın, gıda güvenliği, işletme denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydın, “Gıda işletmelerinin tesis hijyeni ve ürün güvenliği denetimleri oldukça yetersiz. Gerek ilimizde gerekse ülkemizde Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinin denetçi kadrosu oldukça yetersiz. Gaziantep'te bir firma başına düşen denetim sayısı yılda biri geçemiyor. Birçok kayıtsız firma ise yılladır üretim yapmasına rağmen hiç denetlenemiyor, çünkü bakanlık sistemine kayıtlı değil.”

TÜKETİCİNİN ROLÜ ÖNEMLİ

Sözlerini sürdüren Aydın, “Bunun yanında, raflardan ürünlerin rastgele toplatılarak kapsamlı analizler yapılması, ürün izlenebilirliğinin doğrulanması çalışmaları çok yetersiz. Yani şikayet olmadıkça üretilen ürünler periyodik olarak raflardan toplanıp analiz edilemiyor. Bu durum tüketicinin gıda güvenliğinde ki rolünün ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gösteriyor. Yani Alo 174’ü aramaktan imtina etmemeli, şüpheli tüm durumlarda gıda ihbar hattını arayarak ve sonrasında şikayetini takip ederek bilinçli vatandaşlık görevini yerine getirmelidir” diye konuştu.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.