Hava Durumu

Eğitimcilerden ‘Ekşi Sözlük’ tepkisi

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan ve Eğitim- Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, Ekşi Sözlükte öğretmenlerle ilgili olarak açılan başlıkta yer alan skandal ifadelere tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Eğitimcilerden ‘Ekşi Sözlük’ tepkisi

Ekşi sözlükte geçtiğimiz açılan ve öğretmenleri rencide eden bir başlık büyük tepki çekti. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere toplumun hemen her kesiminden başlığa tepkiler geldi. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan ve Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, gazetemize açıklamalarda bulundu. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Ne yazık ki Ekşi Sözlükte iğrenç bir başlık açıldı. Bununla ilgili olarak başta Sendika Genel Başkanımız olmak üzere tepkiler ortaya koyduk. Genel Merkezimiz konuyla ilgili hukuki süreç başlatılacak. Öğretmenlere bu şekilde hakaret edilmemesi gerekiyor. Ortaya konulan iğrenç dil, hakaret, seviyesiz dil ne yazık ki kabul edilemez bir dildir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyoruz.”

“TOPLUM GEREKEN TEPKİYİ VERECEKTİR”

Eğitimcilere yönelik kullanılan ifadelere ilişkin sözlerini sürdüren Avan, “Eğitimciler olarak bizler, cehalet ile savaş içerisindeyiz. Toplumun gelişimi, kültürlenmesi, eğitilmesi konusunda bir görevimiz var. Böyle bir görevi olan, ulvi mesleği olan öğretmenlere karşı incitici, hakaret dilinin kullanılmasını kabul etmiyoruz. Bu dili kullanan Ekşi Sözlük yazarını kınıyoruz. Öğretmenlere yapılan bu hakaretin nedeni olmaz. Milli Eğitim Bakanlığını bu yönde göreve davet ediyoruz. Toplum hakaret dili kullanan kişilere gereken tepkiyi verecektir” diye konuştu.

“MESLEĞE SAHİP ÇIKILMALI”

Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, “Öğretmenlik mesleğinin itibarının geldiği noktayı sorgulamak gerekiyor. Öğretmenlerle ilgili itibarsız yaklaşımlar nedeniyle kendini bilmez bir kimse tarafından böyle bir üslup kullanılıyor. Türkiye’de 1 milyonun üzerinde öğretmen çalışıyor. Mesleğimiz sürekli gelişmesi gereken, toplumu geliştirmesi gereken bir meslektir. Toplumun geleceğini yetiştiren öğretmenlere yönelik böyle bir dil kullanılması insanlık dışı bir yaklaşımdır. Öğretmenlerimiz toplumun geleceğinin aynasıdır. Burada öğretmenlik mesleğinin geldiği nokta da sorgulanmalıdır. Başta MEB olmak üzere öğretmenlik mesleğine sahip çıkmak gerekiyor. Öğretmenlik mesleğine sahip çıkmak, toplumun geleceğine sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.