Hava Durumu

“Hedefimiz ilk 4”

GTO’da işbirliği protokolü

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Hedefimiz ilk 4”

Gaziantep Ticaret Odası ile PTT arasında iş birliği protokolü imzalandı. İşbirliği Protokol İmza Töreninde konuşan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım,  Gaziantep’ten dünyanın 180 ülkesine ihracat yaptıklarını söyledi. Yıldırım, “İhracatımız dolaylı olarak İstanbul üzerinden yapılıyordu. Birlikte gerçekleştireceğimiz modellerle birlikte 7 milyar dolar olan Gaziantep ihracatı, ihracatın direk Gaziantep’ten yapılması ile birlikte hedefimiz olan ilk 4’e girmemiz konusunda bize temel sağlayacaktır” diye konuştu. PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ise, “Gaziantep’ten dünya markaları çıkartmalıyız” şeklinde konuştu.

Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirilen protokol imza törenine PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gaziantep Ticaret Odası olarak attığımız her adımda üyelerimizin gelişimini önemsiyoruz. GTO, Gaziantep ve bölgenin en büyük ticari örgütüdür. Aktif 20 bin üyesi ile bölgeye mihmandarlık etmektedir, öncülük etmektedir. Kanunlarla belirlenmiş görevlerimizin yanı sıra kentimize ve üyelerimize nasıl faydalı olabileceğimiz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Kimi zaman üyenin, kimi zaman kentin sesi oluyor, sosyo-ekonomik yaşamdaki aksaklıkları gidermeye çalışıyoruz. Şehri için söyleyecek sözümüz var. Projeler üretiyor, danışmanlık yaparak, eğitimler düzenliyoruz.”

“PTT HİZMETLERİNDEN AVANTAJLI OLARAK FAYDALANACAKLAR”

İşbirliği Protokolüne ilişkin konuşan Yıldırım, “Mal ve hizmet alımlarında üyelerimizin avantaj sağlayacağı bir sistem geliştiriyoruz. Bunun ilk adımını PTT ile atıyoruz. PTT AŞ ile üyelerimizin yararına bir iş birliği geliştirdik. Gaziantep Ticaret Odası üyesi olmanın bir ayrıcalık olduğunu gösterecek bir iş birliğine imza atıyoruz. Artık GTO üyeleri, PTT AŞ’nin sunduğu hizmetlerden avantajlı olarak faydalanacaktır. Bu yapılan protokol ile PTT AŞ tarafından sunulan bankacılıktan, kargoya, elektronik ticaret, sanal mağazacılığa kadar birçok PTT hizmetinden avantajlı olarak faydalanabilecekler.”

“İHRACATTA İLK 4’E GİRMEMİZ İÇİN OLANAK SAĞLAYACAK”

Sözlerini sürdüren Yıldırım, “GTO olarak Gaziantep ticaretinin en iyi yere gelmesinde üyelerimize hizmet etme noktasında genel şiarımız var. Hem üyelerimizin can güvenliği Kuzey Irak’tan veya Suriye’den gelen paraların güvenli bir şekilde getirilmesi bizim için büyük bir adımdır. Güvenlikte önemliydi. Ticaretin gelişmesi noktasında bize büyük bir avantaj sağlayacaktır. Daha sonrasında yapılacak olan kargo hizmetleriyle birlikte yurtdışı ihracatımız artacaktır. İhracatımız dolaylı olarak İstanbul üzerinden yapılıyordu. İnşallah birlikte gerçekleştireceğimiz modellerle birlikte 7 milyar dolar olan Gaziantep, ihracatı direk Gaziantep’ten yapılması suretiyle hedefimiz olan ilk 4’e girmemiz konusunda bize temel sağlayacaktır.”

“BÜROKRAT SAYISI ARTMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Gaziantepli bürokratların sayısının artması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Ankara’da Gaziantepli olan bürokratlarımız var.  Bu bürokratlarımızdan en çok birlikte çalıştığımız Kenan Bozgeyik ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcımız Abdullah Tancan oluyor. Gaziantepli bürokrat sayısının artmasını temenni ediyoruz. Çünkü Gaziantep ticarette olduğu kadar bürokraside de güçlü bir kent. İnşallah hak ettiğimiz yere geleceğizdir. Çünkü Gaziantep Türkiye’nin lokomotif kentidir. Dünyada, Türkiye’de Gaziantep diyoruz.  İstanbul için bir şey demiyoruz göz bebeğimiz. Ankara başkentimiz ancak ihracat noktasında 6. Sıradayız. Bize göre Gaziantep ihracatta ikinci sıradadır. Biz ihracatımızı ilmek ilmek işleyerek yapıyoruz. 195 ülkenin 180’i ile ihracat yapıyoruz. Geri kalan 15 ülkede de yapmamız için hiç bir neden yok. Dünyanın neresine giderseniz gidin bir Gaziantepliyi mutlaka görürsünüz.  İnşallah PTT ile de birlikte bu durum gelişerek büyüyecektir” diye konuştu.

“GAZİANTEP BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, “Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep’in tarihi, kültürü büyük önem taşıyor. Gaziantep ticaretini geliştirme konusunda yaklaşık 1 aydan bu yana çalışıyoruz. Buradan ticaret yapan, ihracat yapan iş adamlarının ihracat bedellerini PTT üzerinden paralarını alabilecekler. Protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Memleketimiz için hayırlı olsun.”

“GAZİANTEP’TEN DÜNYA MARKALARI ÇIKARMALIYIZ”

Sözlerini sürdüren Bozgeyik, “Suriye’de PTT olarak 8 tane işyerimiz var biz bunu ordumuzun gittiği bayrağımızın sallandığı her yere öncelikle PTT işyerini taşıyoruz. O bölgedeki yaşayan insanlarımızın neye ihtiyacı varsa biz PTT olarak bunları tedarik etmeye A’dan Z’ye zincirin her halkasında başkanımızın yanında olacağız. Tedarikse tedarik taşımaysa taşıma lojistikse lojistik bankacılıksa bankacılık. En önemli sorun, kargoya ulaştırdığımız malların bedellerinin transferiyle ilgiliydi. Bunlar hem ihracat bedeli olarak yansıyamıyordu hem de paranın güvenliği açısından güvenli transfer gerçekleştirilemiyordu. Bizim kendi zırhlı araçlarımızla güvenli bir şekilde oraya ürününü satan ihracatçımızın, ticaret adamımızın malının bedelini orada şubelerimizde kabul ediyoruz. Buradan da Türkiye’nin herhangi bir yerinden de neye ihtiyaç olursa ekibimiz hazır,  biz onu çözeriz. Bütün derdimiz Gaziantep ekonomisi büyüsün, Türkiye ekonomisi büyüsündür. Bizim derdimiz dünya markaları oluşturmak. Gaziantep’ten dünya markaları çıkartmamız gerekiyor. Gaziantep’ten dünyaya ihracatı artırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.