Hava Durumu

Seçkin Kolejinde 'İnternet Kullanımı' semineri

Özel Seçkin Kolejinde öğrencilerin lise öğrencilerine yönelik “Ergenlerde Hatalı İnternet kullanımı ve Sonuçları " konulu seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Seçkin Kolejinde 'İnternet Kullanımı' semineri

Özel Seçkin Koleji  10.ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen seminerin konuşmacısı Dr. Eğitim Psikologu Derya Atalan Ergin ve Avukat Erol Ergin , “Günümüzde internetin kontrolsüzce ve aşırı kullanılmasından kaynaklı sorunlar arttığından,özellikle ergenlerin ilgisini kolayca çekebildiği için ergenler arasında internet kullanım süresi ve buna bağlı olarak da ergenlerin yaşadıkları sorunlar üzerinde durdu. Dolayısıyla sosyal çevreyle kurulan zayıf bağlar, ergenin gerçek hayatta karşılaşabileceği sorunlar karşısında sosyal desteğinin de yetersiz olmasına neden olabileceğinden bahsetti. İnternet ergenlere bilgiyi hazır bir şekilde sunduğu için ergenin düşünme becerisinin gelişmesini engelleyebilmekte ve interneti sağlıklı bir şekilde kullanmadıkları zaman, akademik alanda da olumsuzluklar yaşayabileceklerini dile getirdi.

Özel Seçkin Koleji Lise Müdürü Bahattin AVANAŞ, Dr. Eğitim Psikologu Derya Atalan Ergin ve Avukat Erol Ergin’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaketini sundu. AVANAŞ” İnternetin sayısız faydaları vardır. İnternetin kısa sürede benimsenmesi ve günlük hayatımızdaki yeri bunun bir göstergesidir. Bilgi toplumunun önemli bir parçası olacak çocuk ve gençlerin, sanal risklere karşı tedbirli olması, hem kendilerinin hem de toplumun geleceği açısından önemli.Bu nedenle Seçkin Koleji olarak,öğrencilerimizin interneti doğru kullanması için gereken bütün tedbirleri alıyoruz, onları bu yönde eğitiyoruz.”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.