Hava Durumu

Tatilcilere gıda uyarısı…

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Onur Aydın, bayramda tatile çıkacak olan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aydın, açıkta satışa sunulan ürünlere karşı dikkatli olunması ve şüpheli durumların ALO 174 Şikayet hattına bildirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2019 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2019 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tatilcilere gıda uyarısı…

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Onur Aydın, bayramda tatile çıkacak olan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aydın, açıkta satışa sunulan ürünlere karşı dikkatli olunması ve şüpheli durumların ALO 174 Şikayet hattına bildirilmesi gerektiğini söyledi.

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Onur Aydın,  9 günlük bayram tatiline çıkacak olan vatandaşlara gıda güvenliği konusunda uyarılarda bulundu. Aydın, “Ramazan bayramı dolayısıyla verilen 9 günlük resmi tatil süresinde birçok vatandaş evini terk edip turistik yerleri ziyarete gidecek. Birçok insan evinden dışarıda yiyecek içecek tüketecek. Başta Gaziantep e gelen turistler olmak üzere dışarıda yemek ve içecek alan tüm vatandaşların dikkatli olmaları gerekir. Artan hava sıcaklığı ve arz kapasitesinin üstünde talep; gıda güvenliği tehlikelerini beraberinde getirecektir.  Özellikle köşe başı lokanta büfe vb açıkta satılan et ve süt ürünlerin tüketilmesinde çok dikkatli olunması gerekir. Yazın açıkta satılan gıdalar insan sağlığını tehdit etmekte ve salgın hastalıklardan toksik zehirlenmeye kadar birçok olumsuz sonuç doğurabilir.

ŞÜPHELİ DURUMLARDA ALO 174 ARANMALI

“Tüketici bilinci bu konunun gelişmesinde çok büyük rol oynamaktadır. Tüketicilerden beklediğimiz farkındalıklar şöyle sıralanabilir; Tüketici yediği gıdanın üretim yerini görmekten veya kontrol etmekten çekinmemelidir.  Gıdanın kendine has koku, aroma ve lezzetinin değiştiğinden şüphelendiği durumlarda Alo 174 Gıda İhbar Hattını arayarak söz konusu yiyeceği üreten işletmeyi numune alınıp incelenmek üzere şikayet etmelidir. Açıkta bulundurulan mayonez, ketçap ve sosları tüketmekten kaçınmalı, Özellikle mayonez vb sosları soğuk dolapta saklamayan üreticileri uyarmalıdır.”

AÇIK SATILAN MEŞRUBATLARA DİKKAT

“Üzerinde hiç bir etiket ve bilgi olmayan, hangi ortamda paketlendiğini bilmediğiniz ayran ve meşrubatları tüketmekten kaçınınız. Bu meşrubatlar hijyenik olmayan koşullardan yahut ham madde kaynaklı hastalıklar taşıyabilir, sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Et, balık, tavuk, süt ve yumurta ürünlerinin soğuk zincirleri bir kez bile olsun bozulursa çok ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Sıcak havalarda hayvansal ürünler, bitkisel ürünlere göre daha riskli olacağından, hayvansal ürün tüketilen yerlere dikkat edilmeli, işyerlerinin fiziki altyapı yeterliliği ve hijyen kültürüne dikkat edilerek tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.