Hava Durumu

“Yargı önünde hesap vermeli”

Bir tepki de Atar’dan

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yargı önünde hesap vermeli”

Şehitkamil Belediyesi Meclis üyesi Ersin Atar, Bayram Namazı sırasında Kurtuluş Savaşı’na ilişkin sözleri ile gündeme gelen İyinacar Cami imamına tepki gösterdi. Atar, skandal sözler sarf eden imamın yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Bayram Namazı sırasında vaaz veren İyinacar Camii imamı Fadıl Yılan’ın Kurtuluş Savaşı’na ilişkin sarf ettiği skandal sözlere tepkiler dinmiyor. Şehitkamil Belediye Meclisi üyesi Ersin Atar, İyinacar Cami imamının sarf etmiş olduğu cümlelerden dolayı yargılanması gerektiğini söyledi. Atar, “Kendisini din adamı olarak tanımlayan, Kurtuluş Savaşı önderine hakaretler yağdıran Kadir Mısıroğlu’nu örnek alan hoca kılıklı birinin, dünyada eşi benzeri görülmemiş, kendini kurtaran şehir olarak tarihe adını yazdıran Gaziantep’te “Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Anlatılan kahramanlıkların hepsi yalan. Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik" diyerek akla, ahlaka sığmayan iftiralar dolu fetva vermiş. Ne yaptığı belirsiz bu empreryalist seviciler bize hiç yabancı değil. “Yunan ordusu halifenin ordusu sayılır. Hiç de zararlı bir topluluk değildir. Asıl kafası koparılacak mahlûkat Ankara’dadır.” diyen İskilipli Atıf’ların mirasçılarının iftiralarını Gaziantep halkının vicdanı kabul etmeyecektir.

TEKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sözlerini sürdüren Atar, “Yüce dinimizde yalan ve iftiralara yer yoktur. Kurtuluş savaşı önderi başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, toprak için toprağa düşmüş şehitlerimize iftiralar atan bu meczup’un derhal görevden uzaklaştırılarak yargı önünde hesap vermelidir. Biz Kuvva-i Milliyeciler, Atatürk’ün gençleri olarak bu olayın yakın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.