Hava Durumu

“Acil önlem alınmalı”

Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında dar gelirli ailelere 1100 TL’lik Pandemi Desteği ödemeleri geçtiğimiz gün başladı. Pandemi desteği ödemelerinin başlamasının ardından kent genelinde PTT Şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Söz konusu kuyruklar tepkilere neden olurken, Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2021 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2021 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Acil önlem alınmalı”

Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında geçtiğimiz hafta yapılan Kabine Toplantısında, pandemi desteklerinin devam edeceği açıklandı. Daha önce 1000 TL olarak dar gelirli ailelere verilen pandemi destekleri 1100 TL’ye çıkarıldı. Desteklerin uzaması yönünde alınan kararların ardından Pandemi Destek ödemeleri bugün itibariyle başladı. Başlayan destek ödemeleri sonrası vatandaşların kontrolsüz şekilde  PTT şubeleri önlerinde kuyruk oluşturdu.

 “MESELENİN CİDDİYETİ ANLAŞILMADI”

Söz konusu kuyruklar tepkilere neden olurken, Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, açıklamalarda bulundu.

Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “Bizler PTT emekçileri olarak 1840 yılından bu yana her türlü iklim şartlarında, doğal afette, savaş ve salgın koşullarında ve OHAL dönemlerinde mesleğimizi büyük bir özveriyle icra ettik ve bugünden sonra da mesleğimizi onuruyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Çin’den tüm dünyaya yayılmaya başladığı ilk zamanlardan itibaren HABER-SEN olarak, iş kolu olarak örgütlü olduğumuz PTT Genel Müdürlüğüne yazdığımız yazılarla, virüsün yayılma biçimi ve koşullarına dair bilim insanlarından alınan görüşleri de ekleyerek gerekli tedbir ve önlemlerin alınmasını istemiştik. Ancak gelinen süreçte kısmi tedbirlerin alındığını ancak bu tedbirlerin yeterli olmadığını görmekteyiz. PTT yönetimi tarafından gerek PTT emekçileri gerekse de halk sağlığı açısından meselenin ciddiyetinin anlaşılmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz.”

“ACİL ÖNLEM ALINMALI”

PTT Şubeleri önünde kaydedilen kalabalıkları gündeme alana Haber-Sen Yönetimi, “Daha önce defalarca pandemi döneminin olağanüstü bir durum olduğunu, önlemlerin de bu doğrultuda alınması gerektiğini ifade etmemize rağmen PTT yönetimi salgınına yönelik istenmeyen durumların önüne geçememektedir. Salgının başından beri PTT önlerinde vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu, sosyal mesafenin olmadığı apaçık ortadadır. Zaruri ödemeler ve işlemler dışında işlem yapılmaması gerektiği yönündeki uyarılarımız ve taleplerimiz dikkate alınmamıştır.  Dünyayı kasıp kavuran salgından en fazla etkilenen ülkeler arasında olmamızın temel nedeni alınmayan önlemlerdir. Buradan bütün yetkililere bir daha seslenmek istiyoruz acil önlemler alın yoksa bayram arifesinde daha fazla vaka sayısıyla karşı karşıya kalacağız.”

“PTT MERKEZLERİNDE ORTAYA ÇIKAN KALABALIKLAR AZALTILMALI”

“PTT emekçileri alınmayan tedbirlerden kaynaklı hastalanma riskini taşımanın yanı sıra PTT dağıtıcıları güvenlik tedbirleri alınmadan kapı kapı gezerek sosyal yardımları dağıtmaya zorlanmakta, bir kez daha can güvenlikleri tehlikeye atılmaktadır.  Güvenlik sağlanmadan dağıtıcılara yüklü miktarda para zimmetlenmesi kabul edilecek bir durum değildir. Bir an önce ya güvenlik tedbirleri alınmalı ya da Başmüdürlükler tarafından  güvenlik olmadan sosyal yardımların dağıtılması yönünde çıkarılan yazılar derhal geri çekilmelidir. Ayrıca çocuk, işsizlik ve sosyal yardım ödemelerinin ödeme altyapısı hazırlanmalı yada bütün bankaların bu ödemeleri yaparak , PTT merkezlerinde oluşan kalabalığı azaltmada etkili olabileceği gibi virüsün bulaşma ve yayılımını engellemede etkili olacaktır. Bu yoğunluğun azalması bir günde yüzlerce insanla temas halinde olan Dağıtıcı ve gişe memurlarını rahatlatacaktır.”

“FATURA İŞLEMLERİ ERTELENMELİ”

Biz KESK/ HABER-SEN olarak Hükümete ve PTT Genel Müdürlüğüne sesleniyoruz; PTT emekçiler ve yurttaşları koruyacak bir dizi acil önlemlerin alınması zorunludur. PTT emekçilerine yönelik özellikle işyerlerinin günlük dezenfekte edilmesi, diğer gerekli koruyucu tedbirlerin alınması, PTT emekçilerine hiç zaman kaybetmeden aşı yapılması, Risk grubunda yer alan PTT emekçilerinin göreve çağrılmaması ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereği 10 yaş altı çocuğu olan ebeveynler idari izinli sayılması, Tüm yurttaşların fatura borçlarının(elektrik doğalgaz, Su vb) ertelenmesi, Tüm PTT şubelerimizin tamamen kapatılması, yalnızca merkezlerden işlem yapılması, ancak merkezlerde yapılacak işlemlerde sosyal mesafenin korunması ve sağlık bakanlığının açıkladığı diğer kuralların uygulanmasında azami özenin gösterilmesi, COVİD-19 virüsü dolayısıyla olağanüstü haller yaşadığımız bu günlerde internet üzerinden yapılan alışverişlere kısıtlama getirilmesi, acil ve zaruri olmayan posta, kargo gönderilerinin, virüs salgını kontrol altına alınana kadar kabul edilmemesi, Gişede olduğu gibi dağıtımda da dönüşümlü çalışmaya derhal geçilmesi, Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak tebligatların gönderilmesinin geçici bir süre ertelenmesi, PTT emekçilerinin ve tüm halkımızın sağlığı açısından önemlidir.

Buradan halkımıza sesleniyoruz, CORONA virüsüyle mücadele ettiğimiz şu günlerde acil ve zaruri olmayan ihtiyaçları için online alışveriş sitelerinden belirli bir süre alışveriş yapmayı ertelemelerini istiyoruz. PTT Emekçisinin sağlığını hiçe sayan, tüm risklere karşı alınacak önlemlerde yetersiz kalan PTT Yönetiminin bu uygulamaları son bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.