Hava Durumu

“Adaylar ve gözetmenler tehlikeye atıldı!"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 6 Eylül’de yapılan KPSS sınavında alınan önlem ve tedbirlerin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, gözetmen ve öğrencilerin büyük bir tehlikeye atıldığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2020 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Adaylar ve gözetmenler tehlikeye atıldı!"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 6 Eylül’de yapılan KPSS sınavında alınan önlem ve tedbirlerin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, gözetmen ve öğrencilerin büyük bir tehlikeye atıldığını ifade etti.

Kaplan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi vererek “Gözetmen ve öğrencilerin sağlığını hiçe sayarak, sosyal mesafesiz, 4-5 metrekarelik sınıflarda 20-25 kişinin sınava girmesi, Covid-19’un pik yaptığı bu günlerde ne derece sağlıklı? Sınav sonrasında artacak vakaların önüne nasıl geçeceksiniz? OSYM ile alınan tedbir ve önlemlerle ilgili bir görüşme yaptınız mı? Sağlıklarını tehlikeye attığınız gözetmenlerin ve öğrencilerin vebali boynunuzadır” dedi.

 “ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ, MASKELER KALİTESİZ, SOSYAL MESAFE DİYE BİR ŞEY YOK!”

KPSS sınavından hemen sonra, sınava giren öğrenciler ve gözetmenlerden gelen SMS ve telefonlara dikkat çeken Kaplan, “Hangi ilden tarafıma ulaşıldıysa hep aynı isyan vardı. Maskeler onluk yirmilik paketlerde getirilmiş. Herkes paketlerin içinden maske alıyor. Dolayısıyla asla sağlıklı değil. Sınıflar daracık ve sosyal mesafe kuralı gözetmeksizin tıklım tıkış. Gözetmenlerde siperlik yok, eldiven yok. Öğrenciler sınav esnasında maskelerini çıkarabiliyor. Sınava girişlerde ateş ölçer yok, yine hiçbir sosyal mesafe kuralı olmadan kuyruk var. Gözetmenlerin durumları da aynı. Siperlikleri yok, maskeleri yetersiz. KPSS sınavından sonra vakalarda artış olursa bunun vebalini kim ödeyecek?” dedi.

“ÖNÜMÜZDE KPSS ÖN LİSANS, KAYMAKAMLIK, TUS, STSTIP SINAVLARI VAR. BU ÖNLEMLERLE YAKINDA SINAVA GİRECEK KİMSE KALMAYACAK!”

Milletvekili Kaplan, ÖSYM’nin sınav takvimine de dikkat çekerek, KPSS Ön lisans, TUS, Kaymakamlık ve STSTIP sınavlarının yakın tarihte yapılacağını belirterek “Böyle tedbirsiz, sosyal mesafesiz, donanımsız, yetersiz önlemlerle sınava giren adaylar ve gözetmenlerin sağlığı korunmaz. Sağlık Bakanı Sayın Koca, acilen ÖSYM ile bağlantı kurarak tedbir ve önlemleri yeterli hale getirmelerini sağlamalı. Hastanelerde, yoğun bakım ünitelerinde hastalardan yer kalmadı, üstüne üstlük bu sınavlara giren milyonları aynı tehlikeye atıyorlar. Bu sınavlardan sonra artan vaka sayılarının artmasından ciddi endişe duyuyoruz. Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM derhal doğru ve sağlıklı tedbirler almalıdır. Aksi halde yaşanacak tüm olumsuzluklardan Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM sorumludur” diye ifade etti.

BAKAN KOCA’YA SORULAR:

KPSS sınavı öncesi Bakanlık olarak ÖSYM ile alınan tedbir ve önlemlerle ilgili bilgi aldınız mı?

Sınava giren öğrencilere ve gözetmenlere dağıtılan maskelerin sağlık ve hijyen açısından tek tek olması gerekirken, onluk yirmilik paketlerde elden ele dağıtılması ne derece sağlıklıdır?

Yakın tarihlerde yapılacak TUS, KPSS Ön lisans, STSTIP, Kaymakamlık gibi sınavlar için ÖSYM ile görüşerek tedbirlerin ve önlemlerin daha fazla arttırılması gerektiğine dair bir görüş bildirecek misiniz?

Sınavlarda gözetmenlerin sağlıkları için siperlik, N95 maske, eldiven ve özel kıyafet dağıtılması düşünülmekte midir?

Gözetmen ve öğrencilerin sağlığını hiçe sayarak, sosyal mesafesiz, 4-5 metrekarelik sınıflarda 20-25 kişinin sınava girmesi, Covid-19’un pik yaptığı bu günlerde ne derece sağlıklı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.