Hava Durumu

“Adım adım buhrana gidiyoruz”

Türkiye genelinde yaşanan hayat pahalılık, konut kiralarındaki artış ve döviz kurundaki yükseliş sonrası ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de yoksulluk artıyor. CHP Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Girişken, “Türkiye’de bir emlak balonu olduğunu sanmıyorum, konut fiyatları da, kira fiyatları da enflasyona ve döviz hareketlerine paralel bir seyir izliyor. Adım adım buhrana ve sosyal patlamaya doğru gidiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2021 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2021 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Adım adım buhrana gidiyoruz”

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de her geçen gün artan hayat pahalılığı, konut fiyatları, artan maliyetler ve yoksulluk, hayatımızı derinden etkiliyor. CHP Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Girişken, ülke genelinde yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“MİLLİ GELİR YÜZDE 40 DÜŞTÜ”

Girişken, “Türkiye’de bir emlak balonu olduğunu sanmıyorum, konut fiyatları da, kira fiyatları da enflasyona ve döviz hareketlerine paralel bir seyir izliyor. Tüm tüketim kalemlerimizin en az üçte ikisinin fiyatları dövize endeksli olduğundan, Türkiye’nin fiili para birimi -yazık ki- Amerikan Doları ve sert kur hareketleri maliyetlere de, mal ve hizmet değerlerine de doğrudan yansıyor. Ülkede kişi başı gelir Dolar cinsinden son sekiz yılda neredeyse yüzde 40 oranında düştü ve bu yoksullaşmayı her birimiz adım adım hissettik.”

“SORUNUMUZ DAHA BÜYÜK”

Sözlerini sürdüren Girişken, “Türkiye’de emlak ve varlık balonu var demek isterdim, ama sorunumuz çok daha büyük. Adım adım buhrana ve sosyal patlamaya doğru gidiyoruz. Öncelikle ve acilen iktidarın el değiştirmesi, hemen sonrasında bu kapitalizmin en vahşi türünün terk edilmesi dışında bir çıkış göremiyorum” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.