Hava Durumu

“Ahşap iskele kimin?”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akkent Camii’nde bulunan ahşap iskelenin Şahinbey Belediyesi tarafından ihaleyle satışa sunulacak olmasını eleştirdi. Hocaoğlu, “Akkent Camii’nde bulunan iskelelerin satışı rant olarak yorumlanabilir. ‘Ahşap iskele kimin?’ sorusu sorulmalı” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Ahşap iskele kimin?”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akkent Camii’nde bulunan ahşap iskelenin Şahinbey Belediyesi tarafından ihaleyle satışa sunulacak olmasını eleştirdi. Hocaoğlu, “Akkent Camii’nde bulunan iskelelerin satışı rant olarak yorumlanabilir. ‘Ahşap iskele kimin?’ sorusu sorulmalı” diye konuştu.

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, İl Binasında basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kongre sürecine ilişkin olarak konuşmasına başlayan Hocaoğlu, “İyi Parti Gaziantep olarak, kongre sürecini başlatan ilk olduk. 1 Şubat günü yapılacak olan Şahinbey Kongresi ile ilk kongremizi gerçekleştirmiş olacağız. Bu konuda Seçim Kuruluna başvuru yapıldı, yasal süreç tamamlandı. Ekselans Düğün Salonunda Şahinbey Kongremizi yaparak, kongreler sürecimizi başlatıyoruz. 2 Şubat tarihinde ise Şehitkamil İlçe kongremizi yapacağız. Bu tarihleri izleyen her hafta sonu ilçe kongrelerimizi yapacağız. 19 Nisan tarihinde de İl Kongresini yapacağız. GİK Üyesi Mehmet Aslan Kongrelerimizi izlemek üzere Gaziantep’e gelecek.”

“BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

2020 yılını icraat yılı olarak ilan ettiklerini söyleyen Hocaoğlu, “İlk verdiğimiz sözümüzü kongre sürecini başlatarak tuttuk. Hedefimiz İyi Parti’yi Gaziantep’te iktidar yapmak. Yerel seçimlerde belediyeleri, genel seçimlerde ise milletvekillerinin tamamını almak istiyoruz. Hedeflerimiz belli, Gaziantep’te birinci parti olmak için çalışıyoruz.”

“TEDAVİ ALMALARI SAĞLANMALI”

Uyuşturucu konusunda değinen Hocaoğlu, “Uyuşturucu konusunda Emniyet Müdürümüz başarılı çalışmalar yürütüyor. Ancak çalışmaların daha etkili olabilmesi için uyuşturucu ile mücadele merkezleri kurulmalı. Tedavi görmek isteyen insanların bu merkezlere rahatça ulaşmaları ve tedavi almaları sağlanmalı. Uyuşturucudan büyük oranda rant elde ediliyor. Çocuklarımızın uyuşturucuya karşı eğitilmesi gerekiyor.”

LANSMANA DAVET EDİLMEDİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i eleştiren Hocaoğlu, “Gaziantep’in yalnızca Gastronomi ile anılan bir kent olmaması gerektiğini belirtmiştik. Yapılan çalışmalarla TEKNOFEST bu yıl Gaziantep’te yapılacak. Ancak yapılan lansman toplantısına davet edilmedik. Oysa ki bu çalışmayı isteyen bizdik, ancak davet edilmedik.”

IŞIKLARDA BULUNAN ÇOCUKLAR KURTARILMALI

Trafik ışıklarında küçük çocukların bulunduğunu söyleyen Hocaoğlu, “Kırmızı ışıklarda araçların etraflarına çocuklar doluyor. Bu çocuklar ya dilendiriliyor ya da mendil satışı yaptırılıyor. Çocukların toplanması, aileleri yok ise Bakım evlerine gönderilmeli. Çocukların sömürülmesinin ve kullanılmasının önüne geçilmeli. Kentin yetkililerinin bu soruna el atması gerekiyor. Bu çocukların geleceklerini kurtarmalıyız, onların topluma faydalı bireyler olmaları için çaba gösterilmeli.”

ULAŞIM ZAMMI VATANDAŞA DUYURULMADI

Ulaşım ücretlerine yapıldığını söyleyen Hocaoğlu, “Ulaşım ücretlerine yapılan zamlar halka duyuruldu mu? Çoğu Gaziantepli ulaşım zammını otobüse bindiği zaman öğrendi. Bu anlamda belediye meclis toplantıları halka açık olarak yapılmalı.”

ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Korkut Küçükcan’ın ölümüne ilişkin konuşan Hocaoğlu, “Korkut Küçükcan’ı unutturmayacağız. STK’lar suya sabuna dokunmayan açıklamalarda bulundular, şimdi ne yapıyorlar. Şahinbey Belediye Başkanı bir özür bile dilemedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den de bir açıklama bekliyoruz. Akkent Camii’nin akıbeti ne olacak?” diye sordu.

İSKELE SATIŞI GÜNDEME GELDİ

Akkent Camii’nde bulunan iskelelerin satışı ile ilgili ihale yapılacağının sorulması üzerine konuşan Hocaoğlu, “Akkent Camii’nde bulunan iskelelerin satışı rant olarak yorumlanabilir. ‘İskele kimin?’ diye sorulmalı. Bu iskelenin satılabilmesi için sahibinin ortaya çıkması gerekir. Eğer iskeleyi satan belediye ise o zaman yapan belediyedir. Akken Camii ile ilgili soruşturma şuanda devam ediyor. Zamanaşımına uğrayana kadar ya da birkaç sorumlu bulunana kadar devam eder” diye konuştu.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.