Hava Durumu

Akkent Camii meclis gündeminde…

Yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Camii’nde meydana gelen iskele kazasında inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybetmesi ve camii inşasında ortaya atılan iddialar HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul tarafından meclis gündemine taşındı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Akkent Camii meclis gündeminde…

Yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Camii’nde meydana gelen iskele kazasında inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybetmesi ve camii inşasında ortaya atılan iddialar HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul tarafından meclis gündemine taşındı.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Toğrul, “2012 yılında 10000 m2 taban oturumunda temeli atılarak yapımına başlanan Gaziantep Akkent cami inşaatı, birkaç yıldır durağan halde beklemekteydi. Yapımı devam eden cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan ahşap iskelenin çökmesi sonucu 14.11.2019 tarihinde, güçlendirme projesi kapsamında ölçü almak için inşaata bulunan mühendis Korkut Küçükcan enkaz altında kalmıştır. İhbarla bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, sağlık, itfaiye ve polis ekipleri, enkaz altındaki Küçükcan´ı bulmak için başlatmış oldukları çalışmalar sonucunda 33 saat sonra Küçükcan'ın cansız bedenine ulaşıldı. TMMOB inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybettiği Akkent Cami’nin çöken iskelesiyle bir rapor yayımladı. Raporda ‘‘Kalıp sistemlerinin denetlenmediği ve onay alınmadan ilkel bir şekilde yapıldığı, caminin inşaatının statik projesi ve ruhsatının bulunmadığı tespit edilmiştir’’ denilmektedir. Akkent cami inşaatı yapılan alanın, cami olarak imar tadilatı olmadan inşaata başlandığı, inşaata başlandıktan yıllar sonra imar tadilatının yapıldığı iddia edilmektedir.”

“NE ZAMAN VAZGEÇECEKSİNİZ?”

“Bu bağlamda; Herhangi bir statik projesi ve ruhsatı bulunmadığı iddia edilen bir alanda cami inşaatına nasıl başlandı ve neye göre inşaat devam ettirildi? 13.5 metre ve daha yüksek iskele kurulumlarında ahşap iskele türünün kullanılması yasak iken, Akkent Camii inşaatında yaklaşık 45 metre yüksekliğinde kullanılan ahşap iskeleye nasıl izin verildi? Kim izin verdi? Cami inşaatının yapıldığı yer konusunda teknik bir rapor var mıdır? Cami inşaatı belirli bir aşamaya geldikten sonra durmuştur. Cami inşaatının belirli bir aşamaya geldikten sonra çalışmaların durmasının sebebi nedir? Böylesine tehlike arz eden inşaat alanı ile ilgili olarak herhangi bir güvenlik önlemi neden alınmamıştır? Söz konusu olaydan 3 ay önce şantiye alanında çalışma yapıldığı ve beton döküldüğü, hatta beton dökümü esnasında iskelenin böyle bir yükü taşımayacağı anlaşıldığından beton dökümünün yarım bırakıldığı doğru mudur? Kentimizin deprem kuşağında olduğu bilinmektedir. Cami inşaatında Korkut Küçükcan’ın cenazesine ulaşmamız dahi 33 saat sürdü ise ciddi bir deprem ya da doğal afet sorununda benzer kötü bir sınav mı verilecektir? Korkut Küçükcan’ın ölümünde ihmali ve kusuru olanlar hakkında başlatılmış bir tahkikat var mıdır? Var ise ne aşamadadır? Bakanlığınıza göre söz konusu kazaya sebep olan etkenler nelerdir? Korkut Küçükcan’ın ölümüne kim sebep olmuştur? Küçükcan’ın patoloji incelemesi yapılmış mıdır? Küçükcan’ın ölüm saati olaydan tam olarak kaç saat sonradır? İktidarınız sürekli büyük rekorlar peşinde koşmak istiyor. En büyük cami, en büyük havalimanı, en büyük AVM gibi bir hastalık mevcut. Ama her defasında çok büyük projeleriniz ciddi can kayıplarına yol açmaktadır. Can kayıplarına yol açan en büyük projeleri yapma sevdanızdan ne zaman vazgeçeceksiniz?” sorularını yöneltti.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.