Hava Durumu

Ali İnce’nin son yazısı…

Basın camiasının duayen isimlerinden olan gazetemizin köşe yazarlarından olan Gazeteci Ali İnce vefat etti. Son yolculuğuna uğurlanan Gazeteci Ali İnce’nin son yazısını okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2020 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ali İnce’nin son yazısı…

CHP, Ali İnce’yi son yolculuğunda yalnız bıraksa da, O her zaman CHP için mücadele verdi.

Nitekim 21 Ocak 2011’de yazdığı son yazısında da yine gündemi CHP idi…

Nur içinde yatsın…

 

İşte o yazı:

CHP TABANINDAN ESKİLERE ELEŞTİRİ

CHP tabanından milletvekili adaylığı konusunda eskilere yoğun eleştiri var. Son zamanlarda kiminle konuşsam, kiminle sohbet etsem partililer eski isimlerin aday olmasından son derece rahatsızlar.  Ben burada isim zikretmek istemiyorum.

Ağzını açan parti tabanındaki partililer her dönem filan filan kişiler aday oluyor, sonuç hep hüsran, parti sürekli oy kaybediyor, bu gerçeği bizler görüyoruz, bunlar niye görmüyorlar, diyerek tepkilerini her ortamda dile getiriyorlar.

CHP'ye gönül vermiş taban denilen bu insanlar eskilere tepki göstermelerinde haksız da değiller.

Parti tabanı istiyor ki, yeni isimlerden oluşan milletvekili adayı listesiyle seçimlere gidilsin. Oluşacak milletvekili aday listesi toplumun her kesimini temsil etsin. CHP o zaman iktidar olabilir ancak diyorlar. Benim parti kimliğimi tanıyanlar da parti tabanıyla hem fikirler.

Seçimlerle ilgili sohbet etme fırsatı bulduğum aydın insanlar olaya böyle yaklaşıyorlar. "Mesleğimiz gereği bizler partili partisiz herkesle konuşuyoruz. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinden memnunuz, kendimize yakın görüyor oy da vermek istiyoruz, ama sanki başka kimse yokmuş gibi yine aynı kişilerin adaylıklar gündemde.

Halk bu insanları görmekten usandı. CHP'yi yönetenler bunu göremiyorlar mı?" anlatıyorlar. Ve ekliyorlar, "partili olmayan insanlar CHP'nin vitrinde yeni simaları görmek istiyorlar. Böyle bir vitrin oluşturulduğunda oy vereceklerini ve verdireceklerini anlatıyorlar.”

Bu da gösteriyor ki, CHP tabanı önseçimde ince eleyip sık dokumak zorundadır. Öyle bir milletvekili aday vitrini oluşturulmalı ki, toplumun "ben bu listeye oy veririm" diyebilmesini sağlamalıdır.

CHP tabanı bilmeli ki, milletvekili aday adayı olmak her partilinin demokratik hakkıdır. Kimse kimseye aday ol veya olma deme hakkına sahip değildir. Söz sahibi aday adayı olanlar değil, önseçimde oy kullanacak partili seçicilerdir.

Öyleyse CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun rüzgârına katkı sunacak ve CHP'yi iktidara taşıyacak milletvekili aday listesini oluşturmak da parti tabanının görevidir.

Parti tabanı görevini özgür iradesiyle yaparsa sanrım sorun kalmaz. Her şey daha güzel olur.

Not: Aday olacak hiçbir fikirdaşım hakkında art düşüncem yok, olamaz da. Ben partili ve partili olmayanlardan edindiğim bilgileri yazmaya çalıştım. Hepsi bundan ibaret.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.