Hava Durumu

Ambalajsız ürün satışı yasaklandı

Gaziantep Valiliği, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında çay ocağı ve büfe tarzı işletmelerde açık ve ambalajsız ürünlerin satış ve servisinin yapılmaması, gerekli görüldüğü hallerde tek kullanımlık bardak, araç ve gereçlerin kullanılması kararının alındığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2020 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2020 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ambalajsız ürün satışı yasaklandı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Davut Gül başkanlığında bir araya gelen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, olağanüstü toplanarak, gündemindeki konuları ele aldı.

Salgın surecinde hastalığın yayılmasının engellenmesi ve kamu sağlığının tehlikeye düşürülmemesi amacıyla alınan kararlar şu şekilde:

"İlimiz kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet veren, kuruma ait veya hizmet alınan özel işletme çay ocağı ve büfe tarzı işletmelerde, çay, kahve vs. bardakla sunulan içecek hazırlık, sunum ve ikramlarının durdurulmasına, açık ve ambalajsız ürünlerin satış ve servisinin yapılmamasına, gerekli görüldüğü hallerde tek kullanımlık bardak, araç ve gereçlerin kullanılmasına karar verilmiştir. Lokanta, restoran, kafe, kıraathane, kahvehane vb. toplu bulunulan işletmelerin denetimlerinin arttırılarak, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasının sağlanmasına, söz konusu işletmelerde aynı aileden olanlar hariç olmak üzere tabure kullanılarak oturulan yerlerin kullanımının en fazla 2 kişi ile sınırlandırılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.