Hava Durumu

Aracınızın Hem Güvenliği Hem De Görünümü İçin Almanız Gereken Tedbirler

Aracınızın güvenliğini sağlamanız için dikkat etmeniz gereken bazı önemli tedbirler bulunmaktadır. Söz konusu tedbirleri göz önünde bulundurarak son derece kusursuz bir şekilde aracınızı kullanabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2021 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Aracınızın Hem Güvenliği Hem De Görünümü İçin Almanız Gereken Tedbirler

Aracınızın güvenliğini sağlamanız için dikkat etmeniz gereken bazı önemli tedbirler bulunmaktadır. Söz konusu tedbirleri göz önünde bulundurarak son derece kusursuz bir şekilde aracınızı kullanabilirsiniz.

Aracınızı Nasıl Güvenli Hale Getirirsiniz?

Aracınızın güvenliğini sağlamak için dikkat etmeniz gerekenleri aşağıdaki gibi sıraladık.

Kırılmaya Dayanıklı Cam

Kırılmaya dayanıklı cam, bir kaza durumunda sayısız, zararsız parçaya ayrılan bir ön cam sağlar. En tehlikeli olan ise ön camlardır. Kırılmaz cam, yaralanmaları önleyecek şekilde lamine edilmiştir.

Kilitlenme Önleyici Fren Sistemleri

Otomobillerdeki en eski fren sistemleri yalnızca arka tekerleklere fren basıncı uyguluyordu. Acil frenleme durumlarında arka tekerlekler kilitlenerek aracın kaymasına ve yoldan çıkmasına neden olur. Dört tekerlek freni, acil bir frenleme durumunda savrulmayı önlemeye yardımcı olmaktadır. ABS'nin piyasaya sürülmesi, patinaj sorununu çözmüş ve ayrıca kaygan yüzeylerde fren yaparken sürücünün direksiyon kontrolünü elinde tutmasına izin vermiştir.

Stabilite Kontrolü

Denge kontrolü, bilgisayar tarafından sürücü hatasını telafi etmeye yardımcı olarak sürücülerin tehlikeli devrilme kazalarından kaçınmasını sağlar. Denge kontrolü olmayan bir araçta çok sert dönerseniz devrilme gibi tehlikeli bir durum ile karşılaşabilirsiniz. Aynı manevrayı denge kontrollü bir araçta yaptıysanız bilgisayar bir kazayı önlemek için farklı tekerleklere güç göndererek aşırı direksiyon miktarını telafi etmektedir.

Işıklar

Herhangi bir araç için üç tür ışık gereklidir. Fren lambaları, dönüş sinyalleri ve farlar söz konusu ışık türleri arasında yer almaktadır. Tüm bunları araçlarda kullandığınızdan emin olun. Ayrıca çalışır durumda olduklarından emin olmak için ampulleri düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Bir ampul bozulduğunda hemen değiştirilmesini sağlayın. Geceleri sık sık uzun yollarda seyahat ediyorsanız farlarınız için güçlü ampuller veya HID'ler takmayı düşünmelisiniz.

Aynalar

Yan ve dikiz aynalarının doğru konumlandırılması çok önemlidir. Aynaların uygun şekilde hizalanması, yüksek görünürlük sağlar ve kör noktaları ortadan kaldırır. Bu noktada aynalar araçlarda güvenliğin sağlanması için çok önemlidir.

Tamponlar

Güvenlik özelliklerinin belki de en ilkel olanı  tamponlar küçük çarpışmalara dayanacak şekilde üretilmiştir. Arabanın ana gövdesine ve motoruna zarar gelmesini önleyebilirler.

 

Dört Tekerlekten Direksiyon

Bu seçenek yüksek hızda sürerken hassas manevra kabiliyeti sunar. Özellikle tepelik alanlarda sürüyorsanız kullanışlıdır.

Çarpışma Öncesi Teknoloji

Birçok modern otomobil, yaklaşan bir çarpışma algılandığında darbe koruması sağlayan sensörlere sahiptir. Emniyet kemerleri daha da sıkılaşır. Hava yastıkları hizalanır ve şoku azaltmak için frenler önceden yüklenir.

Lastik Seçimi

Aracınızın lastiklerini en kaliteli şekilde seçmeniz güvenilir bir sürüş deneyimi için çok önemlidir. Bridgestone gibi kaliteli ve profesyonel markalar arasından lastik seçimi yapabilirsiniz.

Motor Yağı Seçimi

Motor yağı da araçların güvenilir bir şekilde seyahat etmesi için önemlidir. Castrol gibi güvenilir ve kaliteli markalardan motor yağı seçiminizi yapabilirsiniz.

Aracınızın Görüntüsünü Nasıl Daha İyi Hale Getirebilir?

Aracınızın görüntüsünü çok daha iyi bir hale getirmek için yapabileceğiniz çeşitli noktalar vardır. Bunlardan ilki seramik kaplamadır. Aracınızın çok daha şık görünmesi için seramik kaplamaların önemi son derece büyüktür. Bunun yanı sıra aracınızın jantlarını değiştirerek farklı renk ve modelde ki bir jantı tercih edebilirsiniz. Bunlarda aracınızın son derece eşsiz bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır. Aracınızın eşsiz bir görünüme sahip olması için rüzgarlıkta kullanabilirsiniz. Rüzgarlık aracınıza şık bir görünüme sahip olmasını sağlamasının yanı sıra aracınıza çeşitli faydalar da sağlamaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.