Hava Durumu

Aşı için tarih verildi ama…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Covid-19’a karşı uygulanacak olan aşı için tarih verdi. Çin’den gelen 3 milyon doz aşının uygulanması için Perşembe ve Cuma günü aşılamalara başlanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından gözler, aşı işlemlerine çevrildi. Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, aşı uygulaması konusunda henüz bir yazı gelmediğini, uygulamanın ne zaman ve ne şekilde başlayacağını bilmediklerini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Aşı için tarih verildi ama…

Türkiye’de Covid-19 Salgının karşı başlaması beklenen aşılama işlemlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır. Salgınla mücadelede önemli bir husus da aşı çalışmalarıdır. Türkiye dünyadaki aşı geliştirme ve üretim faaliyetlerini yakınen takip etmektedir. Halihazırda Çin menşeili aşıyı ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi. Alman menşeili aşı ile ilgili anlaşmamızı yaptık, görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı vermiş değiliz. Rus menşeili aşıları takip etmeye devam ediyoruz. Gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçilecektir. Sayın Bakan herhalde bu hafta sonuna kadar buna başlayacağız değil mi? Perşembe veya Cuma olur diyor” ifadelerini kullandı.

“BİZE ULAŞAN BİR BİLGİ YOK”

Aşı takvimi konusunda gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, aşı konusunda henüz kendilerine ulaşan bir tebliği olmadığını söyledi. Tarla, “Aşı takvimi ile ilgili bize henüz bir yazı gelmedi. Aşı uygulamasının nasıl olacağı, nasıl uygulanacağı konusunda bir yazı iletilmedi. Aşılama işlemleri ile ilgili detayların bilinmesi gerekiyor.”

“SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLGİ İSTEDİK”

Açıklamalarını sürdüren Tarla, “Birinci Basamak sağlık hizmeti sunan Aile Hekimliklerine randevusuz olarak başvuru yapılacağı ifade edildi. Bazı Aile Hekimliklerinde personel sayısı oldukça kısıtlı. Böyle bir durumda Sağlık Bakanlığının aşılama için birinci basamak sağlık hizmeti sunan alanlara personel desteği sağlaması gerekli. Öyle bir çalışma yapıldığına dair Sağlık İl Müdürlüğüne sorduk ancak cevap gelmedi. Bu konuda  ulaşmış bir bilgi bulunmuyor” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.