Hava Durumu

Aşılamada 'Sarı' kategoriye geçtik!

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de salgınla mücadele devam ediyor. Vaka sayılarında gerilemenin yaşandığı kentte, iki doz aşılamada da önemli mesafe kat edildi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, iki doz aşılamada yüzde 65 düzeyine ulaşılan Gaziantep'in Sarı kategoriye geçtiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2021 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2021 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Aşılamada 'Sarı' kategoriye geçtik!

 

Türkiye'de Mart 2020 tarihinde başlayan Koronavirüs Salgını ile mücadele devam ediyor. 2021 Ocak ayında başlayan aşı çalışmaları ile birlikte ülke genelinde iki doz aşı uygulanma oranı yüzde 75'e ulaştı. 12 yaşa indirilen aşılama sonrasında çalışmaların daha da hızlanması beklenirken, çalışmaların yeterli düzeyde olmadığı görüldü. Yaklaşan kış ayları öncesi tüm illerde aşılamada yüzde 75 düzeyinin üzerine çıkılması ve tüm illerin mavi kategoriye geçişi hedefleniyor.

GENÇLERDE AŞILAMA ORANI DÜŞÜK!

Ekim ayının sonlarına gelinirken, Gaziantep'te ve ülke genelinde aşılama oranlarının istenen düzeyde olmadığı görüldü. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ise gençlerde aşılama oranının düşük olduğunu bu nedenle vaka oranlarının arttığını söyledi.

"AŞILAR AKSATILMAMALI"

Bakan Koca, "Yeni vakalar içinde gençlerin oranı artış gösteriyor. Umulanın aksine, üniversite öğrencilerimiz arasında aşılanma oranı düşük. Sağlıklı bir eğitim ortamı için gençlerimiz aşılarını aksatmadan yaptırmalı. Toplum, bütün gençlerinin aşı olarak mücadeleye katılmalarını bekliyor" ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP SARI KATEGORİYE GEÇTİ...

Açıklamalarını sürdüren Bakan Koca, "Dün yapılan aşılarla Ardahan ve Antalya, ikinci doz aşı oranında yüzde 75’in üzerine çıkarak Mavi kategorisine; Gaziantep ise yüzde 65’in üzerine çıkarak Sarı kategorisine geçti. Türkiye’nin her yerinde ikinci doz aşı oranımızı yükseltelim" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in Sarı Kategoriye geçişi ile birlikte, aşı çalışmalarının daha da hızlanması ve vaka sayılarında gerilemenin devam etmesi bekleniyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.