Hava Durumu

“Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz”

Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, otel işletmecilerinin sorunlarını anlattı. Pandemiden olumsuz etkilendiklerini kaydeden Yılmaz, “Oteller ayakta kalma mücadelesi veriyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz”

Mart ayında başlayan Covid-19 Salgınının etkileri devam ediyor. Yaraların sarılması için çalışmalar yapılırken, pek çok sektör süreçten ağır yaralar aldı. Pandeminin etkilediği sektörler arasında otel işletmeleri de yer aldı. Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, pandemiye karşı alınan tedbirler arasında yer alan sokağa çıkma kısıtlamasının işletmeleri olumsuz etkilediğini söyledi.

“SORUN YAŞIYORUZ”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Mart ayında başlayan pandemi ile birlikte otel işletmecileri olarak masraflarımız büyük oranda arttı. Yolların kapanması sonrasında kente gelen turist oranı önemli ölçüde azaldı. Kente en fazla turistin geldiği Nisan-Kasım döneminde de pandemi nedeniyle turistlerin gelmemesi bizleri olumsuz etkiledi. Kente gelen turist oranındaki bu azalma otellere de yansıdı.  İşletmelerimizde gelir kaybına paralel olarak kira, vergi, SGK ödemeleri ve maaşlar konularda sorunlar yaşamaya başladık. Zorlu şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veriyoruz.”

“OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 30’LARA DÜŞTÜ”

“Otel işletmelerinin yükü çok ağır, işletmelerimize yönelik yeni destek paketlerinin sunulması gerekiyor. İşletmelerimizin kira giderleri, maaşlarını, vergi, SGK ödemeleri ve faturalarının dikkate alınması önemli. Bu yönde hazırlanacak bir teşvik paketi bizleri rahatlatacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan destekler daha çok küçük esnafı ilgilendiriyor. Bizim gibi işletmeler ve firmaları kapsayan destekler gerekli. Daha kapsamlı destek paketleri bekliyoruz. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları bizleri etkiledi. Otel işletmelerinin doluluk oranları, pandemiye karşı alınan tedbirler doğrultusunda yüzde 30’lara düştü.  Bu durum bizlerin ayakta durmasının ne kadar zor olduğunun göstergesi oluyor” şeklinde konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.