Hava Durumu

“Başkan, örgütü tanımalı”

Yönetimlere atama bekleyen CHP’de eski il başkanları toplandı. Görevden alınan Hayri Sucu’nun her kim atanırsa atansın, mahkemeye başvuracağını belirtmesi görüşmelerin önünü tıkadı. Milletvekili Bayram Yılmazkaya’nın Gökhan Çeliktürk’ü önerdiği açıklamasına, il başkanları “ Atanacak başkan örgütü tanımalı. İlçe başkanını tanımayan isimlerin atanması büyük hata olur” sözleri ile uygun görmediklerini belirttiler. Eski il başkanları, Pazartesi günü bir kez daha toplanarak, süreçle ilgili bir karar alacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2021 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2021 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Başkan, örgütü tanımalı”

Yönetimlere atama bekleyen CHP’de eski  il başkanları toplandı.  Görevden alınan Hayri Sucu’nun her kim atanırsa atansın, mahkemeye başvuracağını belirtmesi görüşmelerin önünü tıkadı. Milletvekili Bayram Yılmazkaya’nın Gökhan Çeliktürk’ü önerdiği açıklamasına, il başkanları “ Atanacak başkan örgütü tanımalı. İlçe başkanını tanımayan isimlerin atanması büyük hata olur” sözleri ile uygun görmediklerini belirttiler. Eski il başkanları, Pazartesi günü bir kez daha toplanarak, süreçle ilgili bir karar alacak.

Kasım ayından bu yana il ve ilçe örgütleri boş olan CHP’de, eski il başkanları bir araya gelerek, süreç ile ilgili neler yapılabileceğini tartıştı. CHP’de il başkanı olarak görev yapmış, Duran Ergetir, Nöfer Küllük, Eray Tatar, Hasan Öztürkmen, Ali Peri, Nesrin Tuncel, Lütfü Demir, Sait Köse, Hayri Sucu ve Milletvekili Bayram Yılmazkaya bir araya gelerek süreci değerlendirdi. Toplantıya milletvekili İrfan Kaplan ise katılmadı.

SUCU’NUN ÇIKIŞI GÖRÜŞMELERİ TIKADI

Görevden alınan il başkanı Hayri Sucu’nun her şekilde mahkemeye gideceğini açıklaması, görüşmelerden sonuç alınmasının önüne geçti. Toplantıda ilk olarak söz verilen Sucu, “ Görevden haksız bir şekilde alındığımı düşünüyorum. O nedenle, hangi isim atanırsa atansın, mahkemede hakkımı arayacağım. “ şeklinde konuştu.

Sucu’nun bu çıkışının ardından toplantıdan sonuç alınamayacağı, uzlaşı sağlanamayacağı görüşü ağırlık kazandı. Eski il başkanları Sucu’yu bu düşüncesinden vazgeçirmek için çaba sarf ettiler. Ancak bir sonuç alınamadı.

“ÇELİKTÜRK, ÖRGÜTE ÇOK UZAK”

Eski il başkanlarına süreç ile ilgili bilgi veren Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Gökhan Çeliktürk ve birkaç ismi daha önerdiğini açıkladı. Bu açıklama sonrası, Yılmazkaya’yı eleştiren il başkanları, “ Parti oldukça zorlu bir dönemden geçiyor. Bu dönem, örgütü, sorunlarını bilen bir ekip ile atlatılabilir. İlçe başkanını bile tanımayan bir ismin, örgütü toparlamasını nasıl beklersiniz?  STK başkanı olsun derken, örgütü tanımayan bir ismin önerilmesi, sorunun çözüm yolunu tıkamaktır.” şeklinde konuştular. Eski il başkanları, Yılmazkaya’ya “Gençleşmeye evet. Ancak bu dönemde örgütü tanıyan, bir araya getirebilecek bir isimle süreç yönetilmeli” mesajı verdiler.

İRFAN KAPLAN NEDEN KATILMADI?

Görevden alma sürecinin başından bu yana, hiçbir şekilde yorum yapmayan Milletvekili İrfan Kaplan, eski il başkanlarının toplantısına da katılmadı. Kaplan’ın toplantıya neden katılmadığı ise merak konusu oldu.

BUGÜN TEKRAR TOPLANACAKLAR

Bu görüşmelerin ardından başkanlar, Pazartesi günü tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdılar. Genel Merkez’e bir heyet ile gidilmesi de konuşulurken, süreç ile ilgili nasıl bir girişimde bulunulacağına bugün karar verileceği öğrenildi.

GENEL MERKEZ’DE SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Genel Merkez’de Gaziantep ile ilgili henüz netleşen bir durum olmadığı öğrenildi. Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya hala yeni CV’lerin geldiği, düşünülen isimlerle görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Basında yer alan netleşen isimler, atama tarihi gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Genel Merkez yetkilileri, “ Şunu açıkça söyleyebiliriz. Gaziantep ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve henüz netleşen hiçbir durum yok. Genel Merkez’den yapılacak açıklamaya kadar, hiçbir habere itibar etmeyin” şeklinde konuştular.

(S.ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.