Hava Durumu

Basketbolda altyapı hamlesi

Gaziantep Basketbol U-13 takımı süper lig ve bazı Avrupa takımlarının alt yapılarının da yer aldığı turnuva için Kuşadası’na gitti.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Basketbolda altyapı hamlesi

Gaziantep Basketbol U-13 takımı süper lig ve bazı Avrupa takımlarının alt yapılarının da yer aldığı turnuva için Kuşadası’na gitti.

Gaziantep Basketbol U-13 takımı 5 gün boyunca Kuşadası’nda kamp yapacak ve turnuvada mücadele edecek. Son yıllarda alt yapıya verdiği önemle dikkatleri üzerine çeken kırmızı siyahlılar, sporcuların tecrübe kazanması ve güçlü rakiplerle mücadele etmesi için Kuşadası’ndaki turnuvaya gitti. Fenerbahçe, Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas, Darüşşafaka, Türk Telekom, Bahçeşehir gibi önemli takımlarının alt yapılarının da yer aldığı kamp programı boyunca her gün bir rakibiyle maç yapacak. Kırmızı siyahlılarda hedef ise 13 yaş grubu sporcuların tecrübe kazanmaları. 14 kişilik kafilenin başında ise antrenör Okan Altınbaş bulunuyor.

ALT YAPI HAMLESİ

Gaziantep Basketbol takımı son yıllarda alt yapıya büyük önem veriyor. Tüm yaş kategorilerinde A ve B takımları oluşturan kırmızı siyahlılar, hem Gaziantep hem de Türk basketboluna önemli yıldızlar kazandırmak istiyor. Profesyonel hocalar nezaretinde alt yapı takımları çalışmalarına Karataş Spor Salonu ve Mehmet Emin Er Spor Salonu’nda devam ediyor. Bir basketbol okulu gibi sporculara A’dan Z’ye basketbol öğretiliyor. Antremanlarda A takımların oynadıkları sistemler de çalıştırılıyor. En küçük yaşlardan gençler kategorisine kadar tüm kategorilerde idmanlar aralıksız sürüyor.

ÖNEMLİ TURNUVALARA KATILIYORLAR

Gaziantep Basketbol takımı alt yapı takımlarının önemli turnuvalara katılması sağlanarak tecrübe kazanmaları hedefleniyor. Gaziantep’te düzenlenen şampiyonalara tüm yaş kategorilerinde 2’şer takımla katılan kırmızı siyahlılar, Gaziantep dışındaki turnuvalara ve kamplara da katılıyor. Kuşadası kampı da alt yapılara yönelik düzenlenen en önemli turnuvalardan birisi. Yıldız sporcular, hem aç tecrübesi kazanıyor, hem de çok önemli takımların alt yapılarını tanıma fırsatı buluyor. Gaziantep Basketbol’un yaz aylarında da turnuvalara katılacağı belirtiliyor.

ANALİG’E 10 OYUNCU VERDİ

Gaziantep Basketbol takımı Türkiye genelinde 82 ilin karmalarının mücadele ettiği ANALİG’e de 10 oyuncu verdi. Yapılan seçmelerde yıldızlar il karmasına 10 oyuncusu seçilen Gaziantep Basketbol, kentin temsilinde de önemli rol oynuyor. Gaziantep İl Karması Diyarbakır’daki Bölge şampiyonasında grup birincisi olarak çeyrek finale kalmıştı. Çeyrek finalde de Adıyaman’da grup birincisi olma başarısı yakalayan karma, 28 Şubat’ta Giresun’da düzenlenecek olan yarı final grubunda mücadele edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.