Hava Durumu

Biberden sonra fıstık krizi

Tarlada fıstık hasadı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Türkiye’de en çok fıstığın Şanlıurfa’da yetiştiğini öne sürerek, Gaziantep ile Şanlıurfa arasında fıstık krizinin fitilini ateşledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2019 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2019 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Biberden sonra fıstık krizi

Türkiye’nin fıstık ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Şanlıurfa’da fıstık hasadı devam ediyor. Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Kırkpınar Mahallesi’nde fıstık tarlasında hasat yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Türkiye’de fıstık en çok Şanlıurfa’da yetişiyor" dedi ve fıstığın ana vatanı Şanlıurfa diyerek Gaziantep’e de göndermede bulundu.

“Fıstığın ana vatanı Şanlıurfa’dır”

Türkiye’de en çok fıstık üretilen kentin Şanlıurfa olduğunu belirten Beyazgül, “Fıstığın ana vatanı Şanlıurfa’dır. Esasen fıstık Tektek Dağlarında çıkmıştır. Şanlıurfa Kırkpınar Mahallesi’ndeyiz. Bölgede bulunan fıstık ağaçlarından fıstık topladık. Fıstıklarımız gayet olgun ve güzeldir. Esas Urfa fıstığı keten fıstığı diye bilinir. Bu fıstıklar daha olgundur, çatlağı daha fazla ve dışı ipek gibidir. Urfa’nın bütün çevresi Bozova, Birecik ve Halfeti bir orman şeklindedir. Bu bölgeler fıstık ağaçlarıyla doludur. Türkiye’de en çok fıstık üretilen şehir Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa’da fıstık sanayisi gelişmiştir. Fıstığı yerinde görmek isteyenleri Şanlıurfa’ya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.