Hava Durumu

Binlerce öğretmen mağdur edildi…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında 20 bin yeni öğretmen ataması yapılacağının duyurulmasının ardından başvuru takvimi netleşti. Haziran ayında yapılacak olan öğretmen atamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, Mart ayında ataması yapılan ancak halen görevlendirmesi yapılmayan 20 bin öğretmenin durumunu gündeme taşıdı. HHHalen görevlendirilmesi yapılmayan 20 bin öğretmenin mağdur durumda olduğunu söyleyen Parlakçı, daha önce ataması yapılan öğretmenlerin görevlendirilmesinin yapılması gerektiğini aksi halde yeni atamayla 40 bin öğretmenin mağdur olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2020 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Binlerce öğretmen mağdur edildi…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında 20 bin yeni öğretmen atamasına ilişkin Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı açıklamalarda bulundu. 18 Mart tarihinde 20 bin öğretmen atamasının yapıldığını hatırlatan Parlakçı, aradan gelen 2 aylık süreçte bu öğretmenlerin göreve başlatılmadığını ve mağdur olduklarını söyledi.

“ATANMIŞ 40 BİN İŞSİZ ÖĞRETMEN ORTAYA ÇIKACAK”

Parlakçı, “ Eğitim-Sen olarak bu noktada gerekli başvurularda bulunduk, her platformda bu konuyu gündeme getiriyoruz. Atanması yapılan ancak görevlendirmesi yapılmamış olan öğretmenler mağdur durumdalar. Aradan geçen süreçte Bakanlıktan da bir açıklama yapılmadı. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması yapmak üzere kolları sıvadı. Haziran ayında yapılacak olan başvurularda 20 bin öğretmenin alımı gerçekleşecek. Haziran ayında yapılacak olan atama ile birlikte toplamda 40 bin atanmış işsiz öğretmen ortaya çıkacak. 20 bin öğretmenin durumuyla ilgili herhangi bir açıklamada yapılmadı. Ataması yapıldığı için çalıştığı işinden ayrılan ve mağdur durumda olan binlerce öğretmen arkadaşımız var.”

“İŞTEN ÇIKARILAN ARKADAŞIMIZ OLMADI”

Özel okullarda çalışan öğretmenlere ilişkin sözlerini sürdüren Parlakçı, “Özel okullarda çalışan öğretmenlerimizin maaşları ödeniyor. Kimi okullarda ücretli izine gönderenler var, kimi okullarda ise kısa çalışma ödeneğine başvuru yapanlar var. ortak bir uygulama yok ama işten çıkarılan öğretmen arkadaşlarımız olmadı. Her özel okul öğretmenleri ile ilgili sorunu kendi içerisinde çözmüş durumda. Okulların yeniden açılması ile ilgili süreçte son nokta konuldu. Eylül ayında yeni eğitim dönemi başlayacak. Bu süreçte,  19 Haziran tarihine kadar öğrenciler uzaktan eğitim almaya devam edecek.”

“ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI DİKKATE ALINMALI”

Haziran ayında yapılacağı açıklanan YKS’ye ilişkin açıklamalarını sürdüren Parlakçı, “20 Haziran tarihinde LGS, 26-27 Haziran tarihlerinde ise YKS yapılacak. Bununla ilgili olarak Eğitim-Sen imza kampanyası başlattı. Bakanlığa bunu gönderdik, halen bir açıklama yapılmadı. Milyonlarca öğrencinin sağlıkları tehlike altında, sınavın ertelenmesi noktasında talebimizle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Öte yandan sınavlarda görevli olarak öğretmenlerden de bir başvuru yapılmıyor. Sınavda gözetmenlerin olması için başvuru süresi sürekli olarak uzatılıyor. Su süreçte nasıl bir yol izleneceği bilinmiyor. Öğretmenlerin büyük bölümü sınav görevlendirmesi istemiyorlar” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.