Hava Durumu

Böyle mi Normalleşeceğiz?

Gaziantep’te 2 Mart tarihinde başlayan Normalleşme Süreci’nde yasaksız ilk hafta sonu geride kaldı. Normalleşme kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılması, kafe, restoran gibi işletmelerin açık olması ile birlikte yüz binlerce insan, kent merkezine akın etti. Yasakların kalması ile birlikte kent merkezinde yaşanan yoğunluk, vatandaşların Normalleşme Süreci’ne sürecine hazır olmadığı yönünde yorumlara neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Böyle mi Normalleşeceğiz?

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te, Normalleşme Süreci 2 Mart tarihinde başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 20-26 Şubat tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vak a Haritası’nda 100 bin 36, 35 vakanın görüldüğü Gaziantep, Orta Riskli İller arasında yer almış ve Normalleşme Süreci kapsamında sokağa çıkma yasakları, işletmelere yönelik faaliyet yasakları kaldırılmıştı.

Normalleşme Süreci’nin başladığı Gaziantep’te bir haftalık süre geride kalırken, kent genelinde son bir hafta içerisinde vaka artışlarını etkileyecek görüntüler kaydedildi.

YASAKLARA UYMUYORUZ!

İşletmelerin açılması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına yönelik sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması ve hafta sonu yasağının kalkması ile restoran, kafe, çay ocaklarına akın eden vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarına yeterince uyum sağlamadıkları görüldü. Hafta boyunca yasakların kaldırılmasının keyfini çıkaran vatandaşlar, hafta sonu ise hafta tatilinin de etkisi ile kent merkezine akın ettiler.

İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEZ!

Geçtiğimiz hafta sonu kent merkezinde kaydedilen görüntüler pes dedirtti. Kent genelinde kafe, restoran ve AVM gibi işletmeler  dolup taştı. Kentin tarihi çarşılarında da insan yoğunluğu yaşandı. Gaziler Caddesi’nde ise son yılların en büyük kalabalığı görüntülendi. Her gün binlerce insanın gelip geçtiği caddede, deyim yerinde ise iğne atsan yere düşmez bir kalabalık vardı.

KURALLARA UYMAYARAK MI NORMALLEŞECEĞİZ?

Kent sakinlerinin sokağa çıkma yasağının olmadığı ilk hafta sonunda bu denli kalabalık şekilde kent merkezine akın etmesi, salgında nüfusuna oranla vaka sayılarında Türkiye’de ilk sıralarda yer Gaziantep’te vakaların yeninden tırmanması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.