Hava Durumu

Bu görüntü YAKIŞIYOR MU?

Çınarlı Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kitap Kafe, işporta tezgahları ile çevrildi. Açık havada denetimsiz bir şekilde satılan gıda ürünlerinin, hem sağlık açısından, hem de görüntü olarak Gaziantep’e yakışmadığını belirten vatandaşlar, Yöresel Ürünler Pazarı adı altında işporta satıcılığına kimin izin verdiğini merak ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2021 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2021 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bu görüntü YAKIŞIYOR MU?

Gaziantep’in merkezi noktalarından olan Demokrasi Meydanı yanında bulunan Beğendik (Bedesten) AVM, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yıkılmıştı. AVM alanı yerine yapılan park alanı ve kitap kafe, vatandaşların beğenisini kazanmıştı. Ancak son dönemde park alanının pazaryerine dönüştürülmesi görüntü kirliliğine neden oldu. Pazaryerinde satışa sunulan ürünlerin açık havada, hiçbir koruyucu önlem olmadan satılması tepki çekiyor.

Bedesten AVM Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 2015 yılı Şubat ayında yıkılmıştı. Yapılan çalışmalar sonunda içerisinde Kitap Kafe, otopark alanının bulunduğu Çınarlı Meydanına dönüşen AVM alanında kültürel etkinliklerin yapılması bekleniyordu. Beğendik AVM’nin bulunduğu Çınarlı Meydanı, kültür etkinliklerle dolup taşması beklenirken işporta tezgahları ile işgal edildi.

EKİPLER NEREDE?

Çınarlı Meydanı’na kurulan yöresel pazarlarda vatandaşlara Erzurum Çağ Kebabından, pişmaniye, Trabzon Ekmeği, tereyağları, sucuklar başta olmak üzere vatandaşlara satışa sunuluyor. Ancak satışa sunulan ürünlerin hiçbir koruyucu önlem olmadan açıkta satışa sunulması tepkilere neden oldu. Hava kirliliğinin, trafiğin, tozun, hele ki pandeminin ortasında kurulan bu stantların insan sağlığı açısından denetlenip denetlenmedikleri de merak konusu oldu. Kent merkezinde kurulan ve açıktan satılan ürünlerle ilgili Zabıta ekipler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin denetim yapıp yapmadıkları bilinmiyor.

KÜLTÜR YOLU’NA YAKIŞMIYOR

Tarihi pek çok alanın yer aldığı alanda kurulan pazaryerinin kültürel yapımız açısından yarattığı görüntü kirliliği de cabası. Vatandaşlar Gaziantep Kültürü ile hiçbir bağlantısı olmayan bu ürünlerin, hem de işporta şeklinde satılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiriyor.

Bu noktada Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgililerin harekete geçmesi konusunda vatandaşlar hemfikir.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.